Söke’de Anma Gecesi

Söke’de Anma Gecesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının düzenlediği etkinlikte Nazım Hikmet, Ahmet Arif, kaybedilen maden işçileri, Gezi ve Okmeydanı’nda kaybedilen gençler anıldı.

Uğur Mumcu Parkı Amfi Tiyatroda gerçekleşen etkinliğe Söke CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, CHP Aydın ve Kuşadası Gençlik Kolları’nın üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde ilk konuşmayı Söke CHP Gençlik Kolları Başkanı Tunç Berkay Özdemir yaptı. Berkay Özdemir konuşmasında; “Şair Nazım Hikmet’in 51. Doğum, 102. Ölüm yıldönümünü anmaktayız. Yaşamı boyunca şiirlerinde birlik ve beraberliği vurgulayan Nazım Hikmet’in sözleri, bugün daha iyi anlaşılmaktadır” dedi. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek ve ‘Biz gençlere güveniyoruz onlar bizim geleceğimiz’ diyerek sözlerine başlayan CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya; “Bazen ülkenin gidişatın gençlerin ülkeye sahip çıkmalarını sorguluyoruz. Ama Gezi parkında Türkiye’nin gidişatına dur diyen gençlerimizi gördük. Geleceğin karanlık olmadığını, gençlerin geleceğe sahip çıkacaklarını ve onlar tarafından yönetilmenin gururunu duyacağımızı gördük” dedi. Büyük şairlerin dışlanmaları ve yasaklanmalarına rağmen kural tanımaz ezilmişliği kabul etmeyip şiirlerinde dile getirdiklerini ifade eden CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akkentli; “Nazım Hikmet barışın temsilcisi, mücadelenin ismi, sürgünün ta kendisi, edebiyatın susturulmaz kalemi olmuştur” dedi. Ortak değer ve ilkelerin, paylaştıkça büyüyen şiirlerin olduğunu söyleyen CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güner; “Nazım Hikmet ve Ahmet Arif o ortak sözlerin isimleri bizler için. Sevdamızı, kavgamızı anlatmışlar, kardeşliğimizi pekiştirmişler. Hayatlarını devlet baskısına rağmen devrime adamışlar, hiçe saymışlar. Gurbete gitmişler, gurbette defnedilmişler. Ahmet Arif’in tütün ve maden çalışanlarına bakışı bir başkadır. Nazım Hikmet ve Ahmet Arif işçinin, köylünün, ezilenlerin mücadelesini aşılamıştır” dedi.

“Ölümünden 46 yıl sonra kabul edildiği Türk vatandaşlığı, bizlere asıl hainin kim olduğunu göstermeye yardımcı olmuştur” diyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık da; “Hepimizin yaşamında izi olan bu vatan haininin adı Nazım Hikmet’tir. O vatan hainiydi çünkü Amerikan emperyalizminin sömürgesiyiz diyen cesur bir yüreği vardı. O vatan hainiydi çünkü vatanın Amerikan donanması, Amerikan tüfeği, topu olmasını ret ediyordu. Bizler Nazım Hikmet’in kahraman bir vatan şairi olduğunu düşünüyoruz. Bizim için bir diğer değerli isim, hasretinden prangalar eskittiğimiz bir değer Ahmet Arif. İş uğruna, aş uğruna, bir torba kömür uğruna Soma’da kaybettiğimiz madencilerimiz, Gezi’de ve Okmeydanı’nda yaşanan olaylarda kaybettiğimiz genç arkadaşlarımız, tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi. Anma etkinliğinde yapılan konuşmaların ardından slayt gösterileri sunuldu, şiirler okundu. Söke CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen anma etkinliği katılımcılar tarafından beğeni topladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.