Söke’de Engellilere “Engelsiz Park”

Söke’de Engellilere “Engelsiz Park”

Söke Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Engelsiz Parkı’nın açılışı yapıldı.

Atatürk Mahallesi Gönül ve Çığlık Sokak kesişiminde İŞKUR idari binası yanında engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenen Engelsiz Parkı açılış töreni oldukça renkli geçti.

Söke OSB’de yatırımcı firmalardan Noordzee’nin yetkilisi Tolga Vural’ın katkılarıyla yapılan Engelsiz Parkı’na; Tolga Vural’ın oğlu Umut Vural’ın adı verildi. Parkın açılış törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ve Aydın Milletvekili Adayı Fatih Atay, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Gürsoy, Hüseyin Gündüz ve Ayla Kuru, Söke Kent Konseyi Başkanı Mahbube Özoğul, Söke Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesim Tepe başta olmak üzerre çok sayıda davetli katıldı.

Parkın açılış töreninde konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, parkın yapımında katkı sağlayan işadamı Tolga Vural’a teşekkür etti. Başkan Toyran; Engelli vatandaşlar öncelikli olarak düşünülerek yapılan Engelsiz Park’ın Söke’de bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Söke’ye Engelliler için düşünülen bir pakı kazandıran başta Söke Belediyesi olmak üzere işadamı Tolga Vural’a teşekkür eden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Engelsiz Parkı’n açılışının Engelliler için anlamlı olan Engelliler Haftası’na getirilmesi, Söke’deki kutlamalara ayrı bir anlam katmıştır” dedi.

Kurdele kesiminin ardından Engelliler Haftası kutlamaları için Söke’ye gelen Bandırma Engelli Çocuklar Korosu ve Ritim Grubu gösteri sundu. Bandırma’dan gelen Engelliler Derneği’nin folklor ekibi gösterisi yer aldı. Ayrıca gözleri görmeyen Sökeli iki kardeş Mizgin ve Ömer Taşdemir kardeşler türkülerden oluşan mini bir konser verdi. Başta engelli çocuklar ve aileleri olmak üzere, müzikle birlikte eğlenceye dönüşen açılış töreninde keyifli anlar yaşandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.