Söke’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Söke’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Söke’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile gerçekleşti.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Ak Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer’in de katıldığı çelenk sunum töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi anıta konuldu. Çelenk sunum töreninde saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü ile ilgili salon programı Söke Belediyesi Düğün ve Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleşti. Törene Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın başta olmak üzere protokol temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın yaptı. Ünat Aydın, öğretmenlik ile ilgili klişe sözlerden kaçınacağını belirterek, "Neden ve niçin öğretmenlik sorularının cevabını verdiğimizde öğretmenlik mesleğinin amacını bilmiş oluruz. Erdemli bir nesil, doğruyu ve yanlığı ayırabilen Furkan bir nesil, iyilik ve kötülüğü ayır eden bir nesil, kendini bilen, kendisini anlayan bir nesil yetiştirmek ‘neden öğretmenlik’in cevaplarıdır. Niçin öğretmenlik; Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler için nesil yetiren öğretmenlik, sporu celtilmence yapan, kazanını tebrik, kaybedeni teselli eden bir nesil için öğretmenlik” dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, konunun öğretmenler olunca dilenecek, istenecek, söylenecek ve haykıracak pek çok konunun olduğunu söyledi. Kaymakam Demirezer konuşmasında; “Öğretmenler artık mesleklerinin şanına yakışır ücret almalı. Okullarımız gerçek eğitim kurumları olsun. Okullarımız çocuklarımızın gerçekten yeteneklerinin şekillendiği, mesleklerine yönlendirildiği, sadece teorik değil, beden eğitimi, spor, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabildiği, çocuklarımızın gitmekten mutluluk duyduğu kurumlar olsun” dedi. Kaymakam Demirezer başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve ebediyete intikal eden öğretmenleri andığı ve tüm öğretmenlerin gününü kutladığı konuşmasında; “ilçemizde eğitim kurumları yaptıran, maddi ve manevi destek veren bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajının okunduğu törende öğrenciler günün anlamına ilişkin şiir ve yazılarını okudu. Genç öğretmenler adına Söke Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi İngilizce öğretmeni Safiye Buse Koyuncu konuşma yaparken; emekli olmuş öğretmenler adına Aynur Bilgen konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mesleğine yeni başlamış ve stajyerlik dönemi sona ermiş genç öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Emekli olan öğretmenlere Kaymakam Mehmet Demirezer tarafından plaket ve belgelerinin verildiği törende, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleşen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Söke’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Söke’de Öğretmenler Günü Kutlandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.