Söke’de Priene Kültür Festivali Başladı

Söke’de Priene Kültür Festivali Başladı

Söke’ye bağlı Güllübahçe Mahallesi’nde 8 yıl aradan sonra Güllübahçe Priene Festivali yeniden yapıldı.

Söke’ye bağlı Güllübahçe Mahallesi’nde 8 yıl aradan sonra Güllübahçe Priene Festivali yeniden yapıldı.

Söke Belediyesi tarafından düzenlenen, Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Priene Kültür Festivali’nin ilk günü oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Festival kortej ile başladı. Güllübahçe Semt Evi (eski belediye binası) önünde Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde, Turunçlar mevkiindeki festival alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP Aydın Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu başta olmak üzere kalabalık bir grup halinde gerçekleştirilen korteje Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşlik etti.

Turunçlar’da gerçekleşen Priene Kültür Festivali’nin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi de bulundu. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; "Eşsiz tarihi ve doğal zenginliklere sahip olan ilçemizin bu güzel köşesinde, Güllübahçe mahallemizde böylesine anlamlı bir festivali düzenlemekten büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanımıza ortak olduğunuz ve katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Güllübahçe Priene Festivalinin daha önce birkaç kez yapıldığını, daha sonra bazı imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan bu festivali Söke Belediyesi olarak Güllübahçe’ye ülkemizin sayılı antik kentlerinden olan Priene’ye yakışır bir zenginlikte düzenleyebilmek için imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya gayret ettik” dedi.

Başkan Toyran’ın konuşmasının ardından CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Bülent Tezcan da konuşma yaptı. Güllübahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş yaptığı konuşmada, festivali yeniden beldelerine kazandıran Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardında Güllübahçe İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Bayındır Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterilerini sunarken; Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, festivale renk katan Bayındır Belediyesi Halk Oyunları ekibi adına Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gerdan’a çiçek takdim etti.

Festival alanına kurulan el sanatları, yöresel ürünler, ADÜ Heykel interaktif gösterisi, fotoğraf sergisinin yer aldığı stantların açılışı gerçekleştirilirken; Festivalin ilk gününde TRT THM Sanatçısı Ali Çatak konser verdi. Türküleri ile festivale coşku katan Ali Çatak’a Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran çiçek takdim ederek, teşekkürlerini iletti. Festivalin ilk günü gündüz programı Grup Avşar’ın müzik şöleni ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.