Sökeli Emekliler Siyasilerden Beklentilerini Açıkladı

Sökeli Emekliler Siyasilerden Beklentilerini Açıkladı

Emekli-Sen Söke Şube Başkanı Celal Gümüş, genel seçimler yaklaşırken siyasilerden beklentilerini açıkladı.Emekli-Sen Söke Şube Başkanı Celal Gümüş, siyasilerden beklentilerini sıraladı.

Emekli-Sen Söke Şube Başkanı Celal Gümüş, siyasilerden beklentilerini sıraladı. Gümüş, “Emeklinin yaşam düzeyini insanca yaşayacak seviyeye çıkarılmasını sağlayacak gerçek bir intibak yasası derhal çıkarılmalıdır. Emeklilere ikramiye verilmelidir. Çalışanlara verilen banka promosyonları emeklilere de verilmelidir. Sosyal devletin en önemli görevi olan ücretsiz sağlık hakkı sağlanmalı ve sağlık kuruluşlarında katkı/katılım payı alınmasına derhal son verilmelidir. Emekli aylıklarının artırılmasında, temel ihtiyaç olan gıda enflasyonu dikkate alınmalıdır. Ülkenin büyümesinden emeklilere refah payı verilmelidir. Çalışan emekliden sosyal güvenlik destek primi alınmasına son verilmelidir. Emekli aylıklarının çalışma döneminde alınmakta olan toplam gelirin çok altında olması emeklileri mağdur etmektedir. Dolayısıyla, emekli aylık bağlama yöntemi, hak kayıplarına yol açmayacak ve çalışma döneminde alınan tüm sosyal haklar ile yan ödemeleri kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Emeklilerden, işsiz çocukları için, GSS primi alınması, aldığı emekli aylığıyla geçinemeyen emeklileri mağdur etmektedir. Bu uygulamaya derhal son verilmelidir. Emeklilerin birlikte zaman geçirebilecekleri, aktivitelere katılabilecekleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri emekli evleri mutlak suretle hayata geçirilmelidir. Yaşlı, hasta ve kimsesiz insanların evlerinde bakım ve temizliklerinin yapılması için, düzenlemeler yapılarak, gerekli teşkilat derhal kurulmalıdır. Emeklilerin bu gün yaşadıkları sorunların temel nedeni örgütsüz bırakılmalarıdır. Bu eksikliğin giderilmesi ve emekliler adına sendikalarıyla sözleşme yapılmasının önünü açacak, sendika yasası derhal çıkarılmalıdır” dedi.

Bizim vaatlere karnımız tok diyen Söke Emekli-Sen Şube Başkanı Celal Gümüş iktidara talip olan partilere seslenerek; “Bilmelisiniz ki, sendika olarak, bundan sonra seçim döneminde söylediklerinizin ve vaatlerinizin takipçisi olacak ve seçim döneminde söyleyip, yapmadıklarınızı hayatın her alanında karşınıza çıkaracağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.