Sökeli işadamı kaçtı mı?

Sökeli işadamı kaçtı mı?

Sökeli işadamı ve Fethullahçı Gülen cemaatinin bu bölgedeki önemli isimlerinden biri olduğu iddia edilen Şahin İlgi ve bazı isimlerin ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup askerin darbe girişimi sonrası, Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da çok sayıda işadamı, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na finansman sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı ve birçoğu tutuklandı.

Söke’nin sayılı işadamlarından biri olan ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yakın isimlerinden Şahin İlgi'nin ilçeden kaçtığı öğrenildi. Şahin İlgi'nin bir bankadan 3.5 milyon lira çekip 18 Temmuz Pazartesi günü Almanya'ya gittiği iddia edildi. 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi sonrasında bazı kişilerin Şahin İlgi ve bazı isimlerin kaçacağını yetkililere iletildiği, ancak yetkililerin konu üzerinde dikkatli davranmadığı iddia edildi.

 

18 Temmuz Pazartesi günü, Aydın genelinde yapılan operasyonlarda Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı bilgisine ulaşılmasına rağmen, Şahin İlgi ve bazı isimlerin, bilgi alınamaması üzerine gözaltına alınmadıkları ve kaçtıkları anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.