Söke’ye Amerika’dan Kardeş Şehir Geliyor

Söke’ye Amerika’dan Kardeş Şehir Geliyor

Söke Amerika’dan gelen konuklarını ağırladı. Söke Rotary Kulübün konukları olarak ilçeye gelen Amerikalı heyet ile kardeş şehir olmanın ilk adımları atıldı.

Amerika’nın California Eyaletine bağlı Salinas Şehri’nden gelen Allen Robinson, Bob Farahmand, Bryan Mansour, Jhon Mims, Salinas Kenti Rotary Kulüp Başkanı Kevin Mcwilliams, Steve Mcshane ile Salinas Şehri Rotary Kulübü Üyesi 2016-17 Guvarnörü Yavuz Atila Söke Rotary Kulübün konuğu oldu. Söke’de çeşitli ziyaretlerde bulunan heyet, Söke ve çevresini gezdi. Söke Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda Söke’yi yakından tanıma fırsatı bulan heyete Söke Belediye Meclis Üyelerinden Haluk Kutlay eşlik ederken; Amerikalı heyet ve Söke Rotary Kulüp yönetimi Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ı da makamında ziyaret etti. Amerikalı heyette bulunan Salinas Kenti Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane, kardeşi şehir olmak üzere Amerika dönüşünde girişimlere başlayacaklarını belirterek; Söke ile kendileri arasında çok ortak yönün olduğunu söyledi. Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda işbirliği yapabileceklerine inandıklarını belirten Steve Mcshane; “Amerika’ya dönünce Söke ile kardeş şehir olabilmek için resmi başvuruyu hazırlayacağız” dedi. Amerikalı heyetin olumlu duygularından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Salinas ile kardeş şehir olmak bize memnuniyet verir” dedi. Başkan Toyran, arada köprü olan Rotary Kulüp üyelerine de teşekkür etti.

“ROTARY TOPLANTISINA DA KONUK OLDULAR”

Söke Rotary Kulübün 1407. Toplantısı Kuşadası Korumar Otel’de gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Amerikalı konuklar başta olmak üzere Salinas Şehri Rotary Kulübü Üyesi 2016-17 Guvarnörü Yavuz Atila duygularını dile getirdi. Söke Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Şerifoğlu’nun da konuk olduğu yemekli toplantıda; Amerikalı konuklara Söke Rotary Kulp Başkanı Dr. Halil Karaaslan tarafından rozetleri takıldı. Söke Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay Söke Belediyesi’nin flama bayrağını ve Söke’yi tanıtan kitap hediye etti.

“SALİNAS’IN KOMŞU İLÇESİ MONRETEY’DE KUŞADASI İLE KARDEŞ”

Söke ile kardeş şehir adımlarının atıldığı California Eyaletine bağlı Salinas Kenti’nin, Söke’nin komşu ilçesi Kuşadası’nın kardeş şehri olan Monterey kenti ile komşu olması dikkat çeken konu oldu. Türkiye’nin iki komşu ilçesi Söke ve Kuşadası, Amerika California’nın iki komşu kenti Salinas ve Monterey ile kardeş olacak.

Söke’ye Amerika’dan Kardeş Şehir Geliyor

Söke’ye Amerika’dan Kardeş Şehir Geliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.