Soma Anısına Çadır

Soma Anısına Çadır

Eskişehir’de, TMMOB, DİSK, KESK ve Eskişehir Tabip Odası tarafından, ölen maden işçilerini unutturmamak için Soma anısına çadır oluşturdu.13 Mayıs 2014’de meydana gelen 301 maden işçinin yaşamını yiti...

Eskişehir’de, TMMOB, DİSK, KESK ve Eskişehir Tabip Odası tarafından, ölen maden işçilerini unutturmamak için Soma anısına çadır oluşturdu.

13 Mayıs 2014’de meydana gelen 301 maden işçinin yaşamını yitirdiği ve yüzyılın en büyük iş faciasının yıl dönümünde DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Tabip Odası maden işçilerini unutmadı. Yaşamını yitirilen 301 maden işçisinin isminin yazıldığı pankartında bulunduğu Soma anısına Hamamyolu Saatli Park’ta çadır kurularak, anonslarla ve dağıtılan bildirilerle talepler yinelendi.

Daha sonra basın açıklaması yapan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, acıyı unutturmamak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için alanlarda olduklarını söyledi. "Emekçileri, güvencesizliğe, taşeronlaşmaya, denetimsizliğe teslim edenlerin işlediği cinayet”tir diyen Neşet Aykanat, “Soma’da 13 Mayıs günü yaşanan facianın, bu katliamın sebebi, uygulamaya konulan özelleştirme, taşeronlaştırma, rödovans, örgütsüzleştirme, sendikasızlaştırma, kölece çalışma sistemi; kamu madenciliğin yok edilmesi ve kamu kurumlarında uzun yıllar sonucu elde edilmiş olan madencilik bilgi ve deneyim birikiminin dağıtılması gibi neoliberal politikalardır” diye konuştu.

Bugüne kadar yapılan uyarıları hükümetin dikkate almadığını, “bu işin fıtratında var” diyerek bilim ve tekniğin karşısında olduğunu ilan ettiğini belirten Neşet Aykanat şunları söyledi:

“Biz yaşamını alın teriyle kuran emekçiler, güvenceli koşullarda çalışmak ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği sorunları piyasacı yaklaşımlarla çözülemez. Emekçilerin güvencesiz ve kayıtdışı çalıştırılması engellenmelidir. Sendikalaşmanın önündeki ILO standartlarıyla çelişen engellemeler kaldırılmalıdır. DİKS, KESK, TMMOB ve TTB olarak Mart ayında ‘Kader Değil. Fıtrat Değil. Kaza Değil. Cinayet’ başlığı ile bir imza kampanyası başlattık. İmza kampanyası ile dile getirdiğimiz talepleri 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan yeni meclise taşıyacağız. 16 Mayıs Cumartesi günü de Soma’dan bir kez daha haykıracağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.