Soma Faciasının Yıl Dönümünde Başkan Ataç’ın Mesajı

Soma Faciasının Yıl Dönümünde Başkan Ataç’ın Mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının birinci yıl dönümü sebebiyle mesaj yayınladı.Başkan Ataç, yayınladığı mesajında, yaşanan facianın, alınmaya...

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının birinci yıl dönümü sebebiyle mesaj yayınladı.

Başkan Ataç, yayınladığı mesajında, yaşanan facianın, alınmayan önlemler ve ihmal sonucunda olduğunu vurguladı. Bu acı olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen acısını yaşadıklarını dile getiren Ataç, alınmayan tedbirler yüzünden ülkemizde benzer olayların yaşanacağının da altını çizdi.

“İş kazaları sonucu yaşanan ölümler noktasında dünyanın en üst sıralarında yer almasının nedeni olarak Türkiye iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterli olmaması, sendikasız çalışma, giderek artan esnek ve kuralsız çalışma biçimleri, kayıtsız çalışma ve uzun çalışma süreleri yatıyor” diye belirten Ataç, mesajın devamında ise şu sözlere yer verdi.

“İş kazaları ve ölümler kader değil. Gerekli yasal düzenlemeler ve denetimlerle yaşadığımız acılar kader olmaktan çıkartılabilir. 50-60 yıldır dünyanın pek çok ülkesinde bu iş kazalarının önüne geçilmişken, ülkemizde bu cinayet gibi kazalar yaşanmaktadır. Başta Manisa Soma’da yerin derinliklerinde emek ve ekmek mücadelesi verirken ölüme mahkum edilen madencilerimizi ve diğer iş sektörlerinde yaşamını kaybeden tüm işçi kardeşlerimizi bir kez daha anıyor, ülkemizin bu acıları bir daha yaşamamasını diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.