Soma İşçileri Anılıyor

Soma İşçileri Anılıyor

Muğla’da bulunan sivil toplum örgütleri 13 Mayıs’ta Manisa Soma ilçesindeki maden faciasının yıl dönümünde hayatını kaybeden 301 işçiyi anmak için bir araya gelecek. Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda ge...

Muğla’da bulunan sivil toplum örgütleri 13 Mayıs’ta Manisa Soma ilçesindeki maden faciasının yıl dönümünde hayatını kaybeden 301 işçiyi anmak için bir araya gelecek. Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleşecek etkinlik saat 19.30’da düzenlenecek.

Tertip komitesi tarafından düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugüne dek iş kazalarında, işçi cinayetlerinde kaybettiğimiz binlerce canımızın acısı yüreğimizde. Başta ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun. İş cinayetleri ve işçi katliamları kader değildir. Olmamalıdır, engellenebilir, durdurulabilir. Yeter ki, çalışmaların öznesine insan konsun. 13 Nisan’da başlayan, 301 maden emekçisinin ölümüne sebep olanların yargılandığı Soma davasının başından beri takipçisiyiz. Davada gerçek sorumluların açığa çıkarılması için de sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Soma’da yaşanan kaza değil cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Yüreği insandan yana atan herkesi bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.