“Son terörist yok oluncaya kadar devam”

“Son terörist yok oluncaya kadar devam”

Çine’de sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, “Devlet kararlı, son terörist ortadan kalkıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, PKK terör örgütünün 35 senedir var olduğuna dikkati çekerek, ‘’PKK terörü AK Parti ile birlikte ortaya çıkmadı” diye konuştu. AK Parti’nin henüz 14 yıllık bir parti olduğunu belirten Erdem, AK Parti’nin diğer siyasi partiler gibi kolaycılığa kaçmadığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Evet, bütün sorunlara el attık. Çözmek için mücadele ettik. Terör sorununu çözelim dedik. Eskiler gibi kolaycılığa kaçmadık. Bizde kolaycılığa kaçabilirdik. Bizde işi askere bırakır pekte karışmazdık işlerine. 90’lı dönemlerden bahsediyorum. AK Parti ile başlamadı bu terör. Milli birlik kardeşlik sürecini başlattık. Silah bıraksınlar istedik. Fakat örgüt iyi niyetimizi istismar etti. Şimdi devlet bütün mekanizmaları ile şahin gibi çöktü üzerlerine. 2002’de terörle mücadele ederken kendi avantajlarımız yoktu. İnsansız hava aracı üretemiyorduk. Gözümüz İsrail’in vereceği insansız hava araçlarındaydı. Kulağımız Amerika’nın vereceği bilgilerdeydi. Şimdi kendi insansız hava aracımızı üretmeye başladık. Harp sanayisinde kapasitemiz yüzde 10’lardan yüzde 65’lere çıktı. Silahlarımızı kendimiz üretiyoruz. Terörle etkin mücadele sürüyor. Kritik bir süreçteyiz.

“TÜRKİYE’DEN PARÇA KOPARMANIN HESABINI YAPIYORLAR”

Ortadoğu’da İngilizlerin çizdiği sınırlar yeniden çizilmek isteniyor. Türkiye üzerinden hesaplar yapılıyor. Bizden parça koparmak istiyorlar. Sağlam bir hükümete ihtiyacımız var. Bu AK Parti meselesi değil. Türkiye’nin hepimizin meselesidir. Yüreğimden gelerek söylüyorum, bildiklerimin bir kısmını anlattık, diğer kısımlarını söyleyemiyorum. Terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Kesinlikle son terörist silah bırakana, silah bıraktırana kadar, son terörist ortadan kalkıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Devlet bu konuda kararını vermiştir arkadaşlar, artık geri dönüş yok.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.