Sorgun’da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Sorgun’da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Sorgun’da kurumlar ve gerçek usulde en çok vergi veren kişi ve kuruluşlara Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından plaket verildi.İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ödül törenine K...

Sorgun’da kurumlar ve gerçek usulde en çok vergi veren kişi ve kuruluşlara Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından plaket verildi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı Özgür İpek, Yozgat Defterdarı Abdurrahman Altındağ, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, belediye başkanları, işverenler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Ali Arslantaş, kamu yatırımlarında en önemli kaynağı vergi gelirlerinin oluşturduğunu, vergi gelirleri sayesinde eğitim, sağlık, adalet ve diğer kamu hizmetlerinin yerine getirildiğini söyledi. Devletin elde ettiği vergi gelirleriyle hizmeti vatandaşın ayağına götürdüğünü kaydeden Kaymakam Arslantaş “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, sözünden yola çıkarak siz değerli iş adamlarımız gece gündüz demeden çalışıp kazandığı gelirin bir kısmını vergi olarak ödüyorsunuz. Vergi gelirlerindeki artışlar gerek ülkemizin, gerekse ilçemizin gelişmesinde, büyümesinde önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin gelişmesinde sadece devlet yatırımları değil, sizlerin yapacağı yatırımlarda önemli rol oynayacaktır. Bu nedenle istihdama yönelik olarak yapacağınız yatırımlar hem sizleri güçlendirecek, hem de ülkemizi güçlendirecektir” dedi.

Yozgat Defterdarı Abdurrahman Altındağ da yaptığı konuşmada Yozgat’ın vergi tahakkuku ve tahsilatı ile ilgili bilgiler aktardı. Altındağ, Yozgat’ta 586 milyon 876 bin lira vergi tahakkuk ettirildiğini ve bunun 375 milyon 330 bin lirasının tahsil edilebildiğini vurgulayarak, bunun da yüzde 75 tahsilat anlamına geldiğini söyledi. Altındağ “Yozgat’ta vergi gelirimiz 375 milyon lira iken, bunun karşılığında harcamalarımız ise bunun üç katı yani, 1 milyar 107 milyon lira civarındadır. Sorgun’a gelince, bu ilçemizde 74 milyon vergi tahakkuku yapılmış, tahsilatı ise bu rakamın yüzde 68’i kadar 50 milyon lira civarındadır. Yani Yozgat ortalamasının altındadır” diye konuştu. Defterdar Altındağ, vergi dairelerinde yaşanan personel sıkıntısına da değinerek, en kısa zamanda bu sıkıntıların giderilmesine çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra en çok vergi veren kurum ve kişiler plaketle ödüllendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.