‘Soylu Başbakan Erdoğan’a ‘Yuh’ Çekiyordu’

‘Soylu Başbakan Erdoğan’a ‘Yuh’ Çekiyordu’

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bülbül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklamaları sert şekilde yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bülbül, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında aslı astarı olmayan ve terbiye sınırlarını aşan beyanlarda bulunduğunu iddia ederek, “Soylu’nun Türk Milleti’ne söyleyebilecek sözü yoktur” dedi.

• SOYLU, ERDOĞAN’A AKIL ALMAZ İTHAMLARDA BULUNUYORDU

Türk Milleti’nin medyada olduğu gibi siyasette de ‘omurgalı’ duruşları hatırladığını ve paye verdiğine dikkat çeken Süleyman Bülbül, “AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun bu kategoriye girip girmediğini takdirinize bırakıyoruz” şeklinde konuştu. Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun bundan birkaç yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a akıl almaz ithamlarda bulunduğunu, AK Parti’yi yolsuzluk yapmakla suçladığını hatırlatan Bülbül şöyle devam etti:

• SOYLU AKP VE TÜRK SİYASETİ’NİN TARİHİNE GEÇTİ

“Süleyman Soylu, 2008 yılı Kasım ayında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan için ağır benzetmeler yapmış ve ‘Millete gelince, çiftçiye gelince Kasımpaşalı, Barzani’ye geldiğinde suskun kedisin’ ifadelerini kullanmıştı. ‘AKP’nin akladığı para kimin? AKP ülkeyi bölme konusunda uzman!, Yolsuzluğa batmış hükümete kırmızı kart gösterin! AKP’ye oy vermeyin!’ diyen Soylu’nun şimdi söylediklerinden utanması gerekir. Daha dün AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylemediğini bırakmayan DP’nin Eylül 2008’deki Aydın İl Kongresi’nde, ‘Her gün yeni bir yolsuzluk dosyası var. Memleketimin her tarafında ümitsizlik var. Türkiye gerçeğinde bize oturmak yakışmaz. Silkelenmek, bunları iktidardan düşürmek lazım. Menderes ve Özal’ın fotoğrafının arasına girerek demokrat olunmaz Sayın Başbakan. Bu öyle bir şeydir ki babasının elbisesini giyen çocuk gibi gelir. Bol gelir sana, bol’ diyen AKP’li Süleyman Soylu’nun millete söyleyecek bir sözü yoktur. DP Genel Başkanı olduğu dönemde, AKP ve Başbakan’a yönelik ithamlarının sınırı olmayan Soylu’nun siyaset dünyasında bu türden sert değişimler çok görülmese de, Soylu bu yönüyle hem AKP’nin hem de Türk Siyaseti’nin tarihine geçmiş durumdadır. Çok değil birkaç yıl öncesine kadar Başbakan Erdoğan ve iktidarına yönelik en sert sözleri kullanmaktan çekinmeyen, DP Genel Başkanıyken, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, ‘Sen kim, Menderes kim?’ diye meydan okuyan Soylu’nun, AKP saflarına katıldıktan sonra söylediği ‘Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet ezeli ve ebedi başkanıdır’ sözü ise Türk siyaset tarihine geçmiştir”

• ‘BOYAN DÖKÜLDÜ TAYYİP ERDOĞAN SÖZÜ KİME AİT?’

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bülbül, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun, 2009 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinde düzenlediğini mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, “Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eydin, emir eri oldun, milletin ümitlerini boşa çıkardın. Boyan döküldü Tayyip Erdoğan” cümlelerini kurduğunu söyledi. Soylu’nun aynı mitingde, “Onların tek becerileri kavga çıkarmak, kaos oluşturmak, milletin değerleri üzerinden çekişmektir. Yeter artık milletimi bölmesinler, milletimi ayrıştırmasınlar, milletimin değerleriyle, inançlarıyla uğraşmasınlar” diyebildiğini kaydeden Bülbül açıklamasını şöyle sürdürdü:

• SOYLU, BAFRA’DA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Süleyman Soylu’nun DP lideriyken, 2009 yerel seçim sürecinde Bafra’da hakla seslendiğini ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a, ‘Telekom’ üzerinden sert ifadelerle yüklenerek. Türk Telekom’un çok düşük fiyata satılarak birilerine ‘peşkeş’ çekildiğini ifade ettiğini hatırlatan Süleyman Bülbül açıklamasında Soylu’nun, “Bunlar özelleştirmeyi de eline yüzüne bulaştırdılar. Ben bunları şikayet etmezsem vebal altında kalırım. Türk Telekom’u sattılar bunlar değil mi? Ne zaman? Tam 4 yıl önce. Kaç paraya? 6 buçuk milyar dolara. 1 buçuk milyar doları da peşin aldılar. İyi, biz zamanında satacaktık, 30 milyar dolara satacaktık. Ülkemizin borcunu da kapatacaktık. Birtakım kişiler engellediler. 4 yıl önce 6 buçuk milyar dolara sattığınız Türk Telekom, bugün 9,3 milyar dolar ediyor. Türk Telekom birilerine peşkeş çekildi. Eğer ben Süleyman Soylu’ysam, bir Bafra evladıysam, eğer tertemiz bir adamsam, eğer dürüst bir adamsam, buradan herkese açıklıyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesap sormazsam namerdim, namerdim” cümlelerini hatırlattı.

• ‘SOYLU BAŞBAKAN ERDOĞAN’A ‘YUH’ ÇEKİYORDU’

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Bülbül, Süleyman Soylu’nun Başbakan Erdoğan’dan Türk Telekom’un hesabını sorup sormadığını kimsenin bilmediğini ancak kamuoyunun bu sorunun cevabını tahmin ettiğini söyledi. Bülbül, “Başbakan Erdoğan’a sesleniyorum. Lütfen çocuklarımıza kötü örnek olma Başbakan” diyebilen Soylu’nun, DP Genel Başkanı olduğu dönemde Erdoğan’a ‘yuh’ çektiğini ifade etti. Açıklamasında Süleyman Soylu’nun geçmişte Başbakan Erdoğan için söylediği söyleri hatırlatarak devam eden Bülbül, “Soylu zamanın neler söylemişti? ‘Bunların boğazlarında üç tane çıngırak var. Birincisi Şaban Dişli, ikincisi ise Deniz Feneri ve üçüncüsü de 8’inci sınıf kitaplarında 1960 yılı darbesinin, Adnan Menderes’in kötü yönetiminin anlatılması oldu. Bunu da biz ortaya çıkarttık. Yuh olsun sana Başbakan yuh. Sonunda darbecilere şakşakçılık etmeye başladınız. Kalkmış Mehmet Akif’ten şiirler okuyorsun. O öyle olmaz. Mehmet Akif gibi erdemli, dürüst olacaksın. Dürüst. Dediler ki seçimlerde durmak yok yola devam. Evet aynen öyle yapıyorlar. Yolsuzluğa, işsizliğe devam ediyorlar’ şeklinde konuşan Soylu, bugün söylediklerinden utanmalı, haddini bilmeli ve susmalıdır. AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu’nun Türk Milleti’ne söyleyebilecek sözü yoktur” şeklinde konuşarak açıklamasını tamamladı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.