Spora Yatırım Ödül Aldı

Spora Yatırım Ödül Aldı

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği’nce düzenlenen “Türk Sporu’nun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor” ödül töreni, Ankara Palas Otel’de gerçekleşti.Dünya şampiyonalarında ve olimpiyat oyunl...

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği’nce düzenlenen “Türk Sporu’nun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor” ödül töreni, Ankara Palas Otel’de gerçekleşti.

Dünya şampiyonalarında ve olimpiyat oyunlarında başarılı olmuş zihinsel, bedensel, görme ve işitsel engelli sporcu ve spor kulüplerinin ödül aldığı geceye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali İhsan Arslan, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Erdoğan, Ankara ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Mamak Belediyesi’nin Mamak’ta açtığı spor yatırımlarına atıfta bulunularak, spora, sporcuya ve spor tesislerinde engelli vatandaşlara sunulan kolaylıktan dolayı dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ödüle layık görüldü. Ödülü Akgül adına Başkan Yardımcısı Aydın Demir aldı.

“ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ TÜM DUVARLARI YIKTIK”

Engelli sporcuların başarılarıyla her zaman gurur duyduklarını kaydeden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Çoğu insan yaşamı devam ettirmeyi, yaşamın gayesi sanıyor. Oysa yaşamın başka bir gayesi var. Birtakım şeyleri başarabilmek, bir misyon sahibi olmak, güzel şeyler yapabilmek. İşte sizler hayatın bir gayesi olduğunu ortaya koydunuz. Hem engelli halinizle hayatı katılarak hem de büyük işler başararak birçok kişiye örnek oluşturuyorsunuz ”diye konuştu.

Geçmişte engellilerin eve mahkum bir hayat sürdüğünü, bunun sadece engellilerden değil toplumsal alandan da kaynaklandığını ifade eden Akdoğan, engellilerin önündeki bütün bu duvarları yıktıklarını kaydetti. Törende daha sonra özel sporcu, bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli kategorilerinde başarılı sporcuların yanı sıra Kadın Golbol Milli Takımı’na, Türkiye Futbol Federasyonu’na, bazı kulüplere, yerel yöneticilere, sivil toplum örgütlerine ve medya kuruluşlarına ödül verildi.

"HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

Mamak’ta hayata geçirilen yatırımlarda yapılan bütün altyapı, çevre ve imar çalışmalarında öncelikli olarak engelli vatandaşların düşünüldüğünü kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımız için yatırımlarımızda engellilerin hayatını kolaylaştırıyoruz. Yine bununla birlikte, engelli nakil hizmetiyle engelli vatandaşlarımıza tedavi için Başkent’te bulunan çeşitli hastanelere ulaşım imkanı sağlıyoruz. Belediye olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek engellilerin kullandığı akülü araçlar için şarj istasyonu kurduk. Böylece engelli vatandaşlarımızın yolda kalma korkusu sona erdi. İşitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden faydalanabilmesi için Engelsiz SMS hattı kurduk. Özellikle görme engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde hareket etmesi için ana hizmet binamızın içerisini yürüme bantlarıyla döşedik. Engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde tasarladığımız Kırım Sudak Kardeşlik parkımızı hizmete açtık. Engelli vatandaşlarımızın böylece hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmış oluyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.