Sporun Merkezi Nazilli

Sporun Merkezi Nazilli

Profesyonel ve amatör futbol kulüplerinin desteklenmesi kapsamında yapılan yatırımların ilki olan Nazilli Belediyespor Sporcu Kamp Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının desteğiyle Nazilli'yi futbolun merkezi haline getirecek Sporcu Kamp Merkezi'nin temel atma töreni Serkan Balcı Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 2 bin 100 metrekarelik alan içerisinde yapımına başlanılan tesisin 1 Milyon 560 bin liraya mal olacağı bildirildi. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur,TFF İdari İşler, Organizasyonlar ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Emniyet Müdürü Bünyamin Taşdemir, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Eski Belediye Başkanı Esat Ergüler, Nazilli Belediyespor Başkanı Nurettin Özkat, Nazilli Belediyesporlu futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.

"MODERNLEŞMİŞ BİR NAZİLLİ"

Mehteran Takımını eşliğinde dualarla gerçekleştirilen açılışta kurban kesildi. İlk olarak kürsüye çıkan Nazilli Belediye Başkanı ve Nazilli Belediyespor Onursal Başkanı Halauk Alıcık, "Nazilli Belediyesi olarak alt yapıdan üst yapıya fiziki ve sosyal belediyeciliğin gerekliliği olan bir çok şeyi dünden bugüne en iyi şekilde yaptık ve halkımızın hizmetine sunduk. 2014 yerel seçimleri sonrası uygulamaya koyulan Büyükşehir Yasası ile de her ne kadar bütçe sorunu yaşasak da hizmet etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Nazillimize hizmet etme sevdası ile koyulduğumuz bu kutlu yolda, değerli Nazilli halkımızın desteği ile gerek oluşturduğumuz projeler, gerekse talepler doğrultusunda çehresi değişmiş, modernleşmiş bir Nazilli için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

"YILDIZLARI NAZİLLİ'DEN KAZANDIRACAĞIZ"

Ünlü futbol yıldızlarının bu tür desteklerle Nazilli'den çıkacağını söyleyen Alıcık, "Bunların yanı sıra Nazilli'nin bir markası ve önemli bir parçası olan Nazilli Belediyespor ve spora gönül vermiş tüm vatandaşlarımız için gerek amatör kulüpler gerekse, profesyonel bazda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Amatör kulüplerin şampiyonluk maçına Nazilli Şehir Stadyumu'nda ev sahipliği yaparak, şehrimizin her platformda tanınmasına da bu şekilde katkı sağlıyoruz. Türk futboluna Rıdvan Dilmen, Serkan Balcı ve Aydın Toscalı gibi nice yıldızları Nazilli'den kazandıracağız ve bunlar bizim gurur kaynaklarımız.TFF Başkanımız ve değerli yönetim kurulu üyelerimizin destekleri ile bu gün temel atma töreni için burada bulunduğumuz sporcu kampımız; amatör ve profesyonel spor faaliyetlerinin sürdürülebilir ve daha iyi olması açısından çok önemli bir değere sahip. Tesisimiz 2 bin 100 metrekarelik toplam alan ile gerek futbolcularımız gerekse yönetici ve ekip arkadaşlarımızın daha iyi çalışabilmesi adına bir farklı ve modern yapı haline gelecek. Yaklaşık 1 Milyon 560 bin liraya mal olacak. 8-9 aylık bir süreçte tamamlanacak olan tesisimiz Nazillimize hayırlı olsun. Bu modern ve çok amaçlı kullanıma uygun hazırlanan sporcu kamp merkezimiz, mecburi kullanım alanlarının dışında, futbol geçmişine sahip çıkan bir müzeye de sahip" dedi.

"1. LİG'E ÇOK RAHAT ÇIKARSINIZ"

Alıcık'ın konuşmasının ardında kürsüye çıkan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, " Sporun ne olduğunu insana neler kattığını biz biliyoruz. Okumak, yaşamak ve yaşlanmak için derken aynı zamanda spor yapmak içinde ideal şehir Nazilli diyoruz. Bazen sayın Belediye Başkanımızla ilgili TFF'den bazı raporlar geliyor. Ben de Nazilli Belediyespor adına şu kanaate vardım. Sporcular Belediye Başkanımızın yarısı kadar bir heyecan taşırlarsa herhalde 1. Lig'e çok rahat çıkarsınız. Dolayısıyla o potansiyele o güzelliğe Nazillimiz sahip" diye konuştu. Konuşmaların ardından Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve protokole TFF'den Türk Milli takım forması hediye edildi. Temel atma töreni kesilen kurbanın ardından gerçekleştirildi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.