Su ürünlerine sıkı takip

Su ürünlerine sıkı takip

Aydın’da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kontrol görevlileri ile müşterek denetimler yapıldı.

Aydın’da yapılan su ürünleri denetimleri kapsamında tebliğe aykırı olarak satışa sunulan 274 kilogram su ürününe el konuldu, 9 işletmeye 6 bin 315 lira idari para cezası uygulandı.

Aydın il sınırları içinde bulunan nakil güzergahlarında yol denetimi, karaya çıkış yerleri, otel, restoran, soğuk hava depoları ve perakende satış yerlerinde Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak düzenlenen mevzuat kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrol görevlileri, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kuşadası, Söke, Kuşadası İlçe Müdürlüğü kontrol görevlilerince yürütülen denetimlere, Kuşadası ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ile TCSG 311 ve TCSG 67 Sahil Güvenlik Bot Komutanlıkları da destek verdi.

Çalışmalarda, 65 nakil aracı, 31 soğuk hava deposu, 37 otel, 15 restaurant ve 25 perakende satış yeri denetlendi. Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’e aykırı olarak satışa sunulan 274 kilogram su ürününe el konuldu, 9 işletmeye 6 bin 315 lira idari para cezası uygulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.