Sultanhisar çileği artık böyle tanıtılacak

Sultanhisar çileği artık böyle tanıtılacak

Sultanhisar'da üretilen ve coğrafi işaret alınarak marka haline getirilmeye çalışılan çilek bu kez, özel olarak üretilen tişörtlerle tanıtılacak. Çilek deseninin yer aldığı tişörtler çiftçilere ve vatandaşlara dağıtılacak.

Aydın'ın ihracat ürünleri arasında yerini koruyan ve ilçe halkının önemli geçim kaynaklarından olan Sultanhisar Çileğinin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Sultanhisar Kaymakamlığı ve Sultanhisar Ziraat Odası tarafından her fırsatta tanıtımı yapılan çilek bu kez özel baskılı tişörtlerle tanıtılacak. Sultanhisar Ziraat Odası öncülüğünde başlatılan çalışma neticesinde beyaz tişörtler üzerine çilek deseni ile ilçenin adı yazıldı.

Oda başkanı Bilal Tarhan ilçede yetişen ürünlerin tanıtımının çok önemli olduğunu belirterek, “Çilek başta olmak birçok ürün ilçemizde yetişiyor. Bu ürünlerimizi en iyi şekilde ülkemize ve dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Sultanhisar Ziraat Odası olarak şu anda çilek sezonu olduğu için tanıtıma çilekten başladık. Çilek desenli tişörtler bastırdık. Bu tişörtleri çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza dağıtacağız. Tişörtler sayesinde insanlarda farkındalık oluşturacağız. Herkesin aklına çilek denilince Sultanhisar gelecek. Projemiz çerçevesinde çileğin tanıtımını yaparak pazar payının arttırılmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Dünyanın dört bir yanına gönderdiğimiz çileğin tişörtlü tanıtımını, mevsimine göre diğer ürünlerimizde yapacağız. Sultanhisar’ın tarım ürünlerini tüm dünyaya duyurmak ve çiftçimize katma değer sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.