Sultanhisar'da 70 dekar alan kül oldu

Sultanhisar'da 70 dekar alan kül oldu

Sultanhisar'da Vakıflara ait arazide çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek yaklaşık 70 dekar alanı kül etti. Yangın sonucunda vatandaşlara ait araziler de zarar gördü.

Sultanhisar'da bugün saat 16.00 sıralarında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arazide çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alındı. İlçe Mezarlığı ile özel bir firmaya ait meyve suyu fabrikası yakınlarında çıkan yangına, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye araçlarının girmekte zorlandığı alana, meyve suyu fabrikasına ve Sultanhisar Belediyesi'ne ait iş makinelerinin de yol açarak, ekiplere yardım etmesi sonucunda ulaşılabildi. Yangında, büyük bölümü zeytinlikten oluşan vakıf arazisi ile ilçede üretim yapan çiftçilere ait narenciye ve çilek seraları zarar gördü. Yangın, saat 19.00 sıralarında kontrol altına alınırken, itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışması yaptı.

50 dekarı vakıf arazisi, 20 dekarı ise tarım arazisi olmak üzere, toplam 70 dekar araziye zarar veren yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.