Sultanhisar'da Festival Coşkusu!

Sultanhisar'da Festival Coşkusu!

50. Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösterilerle renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 50.'si düzenlenen Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Parti Meclis Üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge'nin de beğeniyle izlediği festivalde yurt dışından katılan KKTC, Gürcistan, Bosna Hersek halk oyunları ekipleri ve Ankara Kuzey'in Uşakları, Gaziemir Halk Oyunları Ekibi, Goca Beşli Halk Oyunları Ekibi'nin yaptığı gösteriler, izleyiciden büyük beğeni topladı.

Festivalde konuşan Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Sultanhisar'da zaman içinde meydana gelen iklim değişikliğiyle şeftali, portakal, mandalina ağaçlarından yeterli kazanç sağlanamayınca toprak ziraatine geçilmiş 1970'li yıllardan itibaren Profesör Doktor Nurettin Kaşgalı'nın önderliğinde çilek üretimine başlanmıştır. 1980 yılından itibaren de çilek üretimi hız kazandı" dedi.

3efe6fc6abd55a5789ae0c6fc4fc55cb.jpg

ÇİLEK ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM KAYNAĞI

İlçe için çileğin önemli bir geçim kaynağı olduğunu dile getiren Yıldırımkaya, "Üretilen çileğin yüzde 70'i başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Bunun yanı sıra birçok kadın ve erkeğe de istihdam sağlanıyor. Biz de Sultanhisar için önemli bir yere sahip olan çileğin daha çok tanınması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

"SULTANHİSAR CENNET BAHÇESİ"

Sultanhisar'ın iki bin yıldan fazla bir tarihe sahip olduğunu belirten Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge, "Sultanhisar, bir cennet bahçesi. Bizler dışarıdan gelen insanlar olarak burada yaşayanların fark etmediği güzellikleri fark edip daha çok kıymet biliyoruz. Festivaller unutulan değerlerin ve zenginliklerin hatırlanması açısından önemli" dedi.

59b57f72bba549cc38f01f94c68302c9.jpg

fd3e2c7988e8fd05414446dff19c83fa.jpg

bf68b7ee9106cf7eea3a7d84cf7a4874.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.