Sultanhisarlı asker Suriye’de yaralandı

Sultanhisarlı asker Suriye’de yaralandı

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatı sırasında El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ’in çatışma ve intihar saldırılarında 16 asker şehit oldu, 31 asker yaralandı.

Yaralı askerlerden birinin Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaşayan İbrahim Soydemir olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatının 121’inci gününde El-Bab operasyonunu yürüten Türk askerlerine saldırı yapıldı. İntihar saldırısı ve çatışmalarda 16 askerin şehit olduğu 33 askerinde yaralandığı öğrenilirken, zırhlı ambulanslar ile tahliye işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Şehit cenazeleri ve durumu ağır olan yaralıların Türkiye’ye geçirildiği öğrenilirken, durumu iyi olduğu öğrenilen yaralı askerlerden Sultanhisarlı İbrahim Soydemir’in roket isabet eden geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı araçta bulunduğu belirtildi. Mucize eseri kurtulduğu Binbaşı Bülent Albayrak’ın da olduğu 9 kişilik araçta 4 şehit verildiği öğrenilirken, patlamada kaskı parçalanan Kıdemli Uzman Çavuş İbrahim Soydemir’in ise oluşan basınç nedeniyle sol kolu ve belinden darbe aldığı açıklandı. 
Öte yandan yaralı uzman çavuşun, Nazilli’de hizmet veren Kentte Yaşam gazetesi ve dergisinin sahibi Ali Soydemir’in kardeşi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.