Sultanhisarlı kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor

Sultanhisarlı kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor

Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) verilen keçe işleme ve ahşap boyama kurslarıyla kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek evlerine gelir sağlıyor.

Ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği kursta ilk aşama tamamlandı. 17 kursiyerin kayıtlı olduğu kursta keçe işleme ile ahşap boyamayı öğrenen kadınlar harikalar yarattı. Yaptıkları işlere yakınlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten kadınlar kurs sayesinde el becerilerinin geliştiğini, ev ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

KENDİ FİKİRLERİNİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

El Sanatları Öğretmeni Hatice Özkulak bu kursu vermekten mutlu olduğunu belirterek "Boş zamanlarını değerlendiriyorlar, burada yaptıkları ürünleri satışa sunup kendilerine gelir sağlayan bayanlar da oluyor. Kendi fikirlerine göre ürünler çıkartıyorlar, bu da onları mutlu ediyor" dedi.

Kursiyerlerden Neşe Kahraman kurs saatini iple çektiğini söyleyerek zamanlarının eğlenceli geçtiğini ifade etti. Kahraman, "Arkadaşlarımız, ortamımız çok güzel, hocamız ile çok iyi anlaşıyoruz. Keçe çantalar, keçe örtüler çoğunlukta olmak üzere ahşap boyama yapıyoruz. Kursa başladığım günden beri kendimde değişiklik olduğunu görüyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.