Sultanhisarlı Üreticiler Silifke Çileğini İnceledi

Sultanhisarlı Üreticiler Silifke Çileğini İnceledi

Sultanhisar Kaymakamlığı’nın 2013 yılı Leonardo da Vinci ortaklık projesi kapsamında Adana, Tarsus ve Silifke’ye inceleme gezisi düzenlendi.

AB Proje biriminin 2013 teklif çağrısı döneminde Hayat Boyu Öğrenme Programı Ortaklık Projeleri ile ilgili yapmış olduğu 2013-1-RO1-LEO04-29499-8 nolu 'Innovatıve Methods And Strategıes In Vocatıonal Educatıon And Traınıng For Effıcıent Use Of Resources And Envıronmental Protectıon' (Kaynakların Etkili Olması ve Çevrenin Korunması İçin Yenilikçi Metotlar Ve Stratejiler) adlı proje uygulaması devam ediyor. Sultanhisar Kaymakamlığı’nca düzenlenen kaynakların etkili kullanımına katılan proje ortaklarının yeni VET (Mesleki Eğitim Teknikleri) stratejisini, yöntem ve metotlarını kullanmaya teşvik etmek olduğunu ifade eden AB Proje Birimi Koordinatörü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Bağrık; “Kaynakların ve çevrenin korunması etkin kullanımı ile ilgili sektörler ve iş alanları aramak. Kaynakların verimli kullanımı ile ilgili yeni beceriler ve işler hakkında bilgi edinmek. Kariyer rehberliği, kaynakların verimli kullanımı ile ilgili sektörlerde yeni iş olanakları ve mesleki eğitim yöntemleri danışmanlık yapmak ve aramak. Çevrenin korunması ve sağlıklı bir yaşam, ortakların iyi sektörel yapısı ve bunların coğrafi dağılımı hakkındaki konular üzerinde çalışmak niyetindedir” dedi.

İŞLETMELER VE TARIM ARAÇLARI DA İNCELENDİ

Proje uygulanmasında tarımsal açıdan Sultanhisar ilçesinin değerlendirmesi yapılarak bu kaynakların daha etkili, tasarruflu kullanılmasının yöntemleri üzerinde çalışmalar yapılacağını açıklayan Bağrık; “Bu çalışmalar çilek tarımını daha etkili, verimli hale getirmeyi, çiftçilerin bu konuda bilgilerinin arttırılmasını hedeflemektedir. Bunun için Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce bünyemizde ‘Çilek Yetiştiriciliği’ kursu açılmıştır. Bu kursa katılan çiftçilerimizi 21-24 Şubat 2014 tarihleri arasında ülkemizde çilek yetiştiriciliğinde daha verimli olan Adana, Tarsus ve Silifke şehirlerine çilek yetiştirilen yerlere 38 kişinin katılımıyla inceleme gezisi düzenlendi. Özellikle Silifke'de gezilen seralar, soğuk hava depoları, topraksız tarım çiftçilerimizin yoğun ilgisini çekmiştir. Çilek çeşitlerini ve yetiştirme ortamlarını yerinde incelenmiş, ayrıca çilek tarımında kullanılan tarım araçlarını da inceleme fırsatı bulmuşlardır” dedi. Bağrık, açıklamasında gezi sırasında yapılan değerlendirmede de çilek yetiştiriciliğinde verimliliğinin girdi maliyetlerini azaltmak, uygun ve zamanında ilaçlama yapmak, ürününün korunabilir ortamlarda saklanmasını sağlamak, ambalajlama konusunda titiz davranmak olduğu kanaatine varıldığını belirtti.

Sultanhisarlı Üreticiler Silifke Çileğini İnceledi

Sultanhisarlı Üreticiler Silifke Çileğini İnceledi

Sultanhisarlı Üreticiler Silifke Çileğini İnceledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.