Sümer İlkokulu'nda 'Beslenme' eğitimi verildi

Sümer İlkokulu'nda 'Beslenme' eğitimi verildi

Nazilli Sümer İlkokulu’nda, ilkokul çağındaki çocuklarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hijyen konularında eğitim verildi.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle yürütülen okul eğitim çalışmalarında, eğitim ekibinden Necla Özer, Yıldız Uzal ve Meral Kök tarafından anasınıfı ile 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine slayt sunumu eşliğinde bilgi verildi. Öğrencilerin konuyla ilgili soruları cevaplandırılırken, verilen eğitimden memnun olan çocuklar, görsellerden çok etkilendiklerini ve çok iyi şeyler öğrendiklerini söylediler. Eğitim ekibi sorumlusu Necla Özer, hedeflerinin Nazilli’deki tüm okullarda beslenme bilincinin öğretilmesi olduğunu söyledi. Ayrıca amaçlarının sadece sağlıklı beslenme değil ağız ve diş sağlığının önemi özellikle de diş fırçalamanın önemi, diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasının önemi konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi olduğunu ifade etti.

‘KENAR MAHALLEDE EĞİTİM VERMEK ÇOK ÖNEMLİ’

Okul müdürü Dursun Ercan ise çağın hastalıklarının iyi ve dengeli beslenmemekten kaynaklandığını belirterek, çocukların bu yaşlarda edineceği bilgileri ömür boyu sürdüreceği için çok önemli olduğunu söyledi. Bu tür çalışmaları aileleri de kapsayacak şekilde sürdürmeyi planladıklarını dile getiren Ercan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, özellikle Sümer gibi kenar mahalle okullarında eğitim vermenin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.