Şüpheli Para Transferi Polisi Harekete Geçirdi

Şüpheli Para Transferi Polisi Harekete Geçirdi

Aydın’ın Efeler ilçesinde, şüpheli bir para transferi polisi harekete geçirdi. Telefonu sürekli meşgul çalan yaşlı adamı her yerde arayan polis, dolandırıcılık olayını son anda önledi.

Edinilen bilgiye göre; Ziraat Bankası Efeler Merkez Şubesi’nde görevli bir personel, 155 Polis İmdat hattını arayarak 60 yaşlarındaki Hüseyin Vezir isimli şahsın, bir miktar havale yaptıktan sonra bankadan ayrıldığını, ancak adresten şüphelendiği için işleme bloke koyduğunu ve şahsa ulaşamadığını belirterek polisten yardım istedi. Güvenlik kamerası kayıtlarından eşkali belirlenen Hasan Vezir’in 09 HV 209 plakalı aracı ile bankadan ayrıldığını tespit eden polis ekipleri, Efeler ilçe merkezindeki tüm banka ve ATM’ler önünde önlem aldı. Telefon dolandırıcılığı kurbanı olabileceği sanılan Vezir’e ulaşmaya çalışan polis ekipleri, ancak cep telefonu sürekli meşgul olduğu için irtibat sağlayamadı.

KENDİ HESABINDAN 5 BİN 200 TL ÇEKMİŞ

Yapılan anonslar ve ATM önlerini sürekli kontrol ederek Hasan Vezir’in mağdur olmasını önlemeye çalışan polis ekipleri, bankalarla yaptıkları görüşmelerde Vezir’in saat 12.20 sıralarında Ramazanpaşa Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan özel bir banka şubesindeki hesabından 5 bin 200 TL çektiğini tespit etti. Olası bir telefon dolandırıcılığı ihtimaline karşılık, tüm banka şubelerinde görevli güvenlik görevlilerine bilgi verildi. Verilen eşkal doğrultusunda yaşlı adamın bulunması için başlatılan çalışmalar sonucu Hazan Vezir’e saat 13.30 sıralarında PTT Merkez Şubesi’nde ulaşıldı. Banka görevlisinin dikkati ve polisin gayretli çalışması sonucu dolandırılmaktan son anda kurtarılan Vezir, dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.