Suriye’ye Dev Yardım

Suriye’ye Dev Yardım

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Suriyeli bebekler için alınan 2 tır dolusu 26 bin adet bebek maması düzenlenen törenin ardından yola çıkartıldı.

İnsani yardıma muhtaç durumda olan Suriyeliler için, ‘Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu’ tarafından başlatılan kampanya kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılanan 26 bin adet bebek maması, Türkiye Kızılay Derneği kanalıyla Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıkartıldı. Araçları Suriye'ye yolcu etmek amacıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu sözcüsü ve İHH Afyonkarahisar gönüllüsü Ahmet Ertürk yaptı. Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu olarak oluşturulan yapıda ümmetin birlikteliğinde bereket olduğunu gördüklerini aktaran Ahmet Ertürk, "İlk etapta iki tır olarak düşündüğümüz yardım kampanyası şu anda belediyemizin de katkısıyla beraber 7 tır ve 1 kamyona kadar ulaştı. Dün de Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel'in müjdesiyle 2 tır daha Suriye'ye ulaşacak. Böylelikle toplamda 9 tır ve 1 kamyona ulaşmış bulunmaktayız. Desteklerinden dolayı tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bizlere inandılar, güvendiler. Bizlerde onları mahcup etmedik inşallah. Şu anda daha önce gönderilen yardımlarımız sahiplerine ulaştı. Rabbimizin izniyle kazasız belasız bir şekilde bu bebek mamaları da masum Suriyeli çocuklarımıza gıda olacak. Belki de açlıktan ölmelerine mani olacak ve bizimde ahretimizdeki kurtuluşumuza inşallah vesile olacak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a, Afyonkarahisar Belediyesi çalışanlarına ve Türk Kızılayı'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

"BU YARDIMI BELEDİYE DEĞİL HALKIMIZ YAPTI"

Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, belediye bütçesiyle alınan bebek mamalarının aslında Afyonkarahisar halkı tarafından Suriye'ye destek olarak gönderildiğini ifade ederek, “Bu yardımı Belediye değil, Afyonkarahisar merkezde yaşayan halkımız yapıyor. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum "dedi. Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu olarak kampanyaya olan destek sözünü yerine getirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; "Bundan bir buçuk ay öncesinde hatırlanacağı üzere ilimizdeki hem resmi kurumlar, hem de sivil toplum kuruluşları ortaklaşa bir etkinlik olarak Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformunu oluşturmuştuk. Nihayetinde 15 gün öncesinde kamyonlarımızı göndermiştik. Bizimde Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu yardım platformuna bir sözümüz vardı. 2 tır dolusu bebek maması yardım sözümüzü yerine getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

“MAMALARIN MARKET FİYATLARIYLA DEĞERİ 200 BİN LİRA CİVARINDA”

Suriye'de en çok ihtiyaç duyulan gıdanın bebek maması olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; "Biz bu yardım faaliyetimizi Türkiye Kızılayı ile beraber yapıyoruz. Türkiye Kızılayı'nın sınır ötesinde yani Suriye toprakları içerisinde kampları var. Bu gıdalar orada muhaliflerin kontrolünde olan bölgede Kızılay kampları kanalıyla ihtiyaç sahibi bebeklerimize dağıtılacak. Gönderdiğimiz mamaların market fiyatlarıyla değeri 200 bin lira civarında. Bu yeterli mi derseniz, elbette yetmez. Başlangıç olarak ülkemizdeki resmi kurumlara özellikle belediyelere örnek olması için bu kampanyayı başlattık" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Suriyeli bebekler için alınan 2 tır dolusu 26 bin adet bebek maması yola çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.