Sürü Yönetimi Kursu’na 26 Kursiyer Katılıyor

Sürü Yönetimi Kursu’na 26 Kursiyer Katılıyor

Antalya’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Antalya İl Müdürlüğü işbirliği ile ilçeye bağlı Yazır Mahallesi’nde çobanlara yönelik "...

Antalya’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Antalya İl Müdürlüğü işbirliği ile ilçeye bağlı Yazır Mahallesi’nde çobanlara yönelik "Sürü Yönetimi Kursu" başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Kudret Burak Uzun, kursun 15 iş gün devam edeceğini belirterek, kursa Yazır, Esenyurt, Bayat, Begis, Avdan, İmrahor ve Taskesik mahallelerinden 2’si kadın 26 kursiyer katıldığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı ise yaptığı açıklamada, "Profesyonel sürü yöneticisi kursu ile halk arasında çobanlık denen mesleği profesyonel, sertifikalı hale getirmiş oluyoruz. İlçemiz tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ilçe. Kursla daha teknik daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olacağız. Artık bu işin, sürü yönetiminin anneden, babadan, dededen kalma usullerle değil, bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor" dedi.

Çağırıcı Armut, "Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. Teorik eğitimler veteriner hekimler ve ziraat mühendislerince verilecek. Amaç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın modüler sistemine göre 40 saat teorik, 60 saat pratik eğitim vermek. Hayvanın bakım, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü, tohumlama, merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatılacak” dedi.

Eğitimin sonunda çobanlara sınavla sertifika verileceğini aktaran Çağırıcı Armut, "Çoban istihdam etmek isteyen sürü sahiplerine bu eğitimli çobanları önereceğiz. Bir anlamda sürü sahipleri ile çobanlar arasında köprü olacağız. Sürü sahiplerinin eğitimli çobanlar istihdam etmesi için gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.