Susuzluğun formülü; ASKİ

Susuzluğun formülü; ASKİ

Dağlarından yağ, ovalarından bal akan güzel memleketimizde “SU” davası namus meselesine dönüştü. 28 aydır Aydın ve ilçelerini su sıkıntısı çektiren yöneticileri istifaya davet ediyorum.

Eğriye eğri, doğruya doğru demek gerekir sevgili dostlar.  Reklam ve şovlarla icraat yapıldığını iddia edenlere cevabım “Gezin ve görün”. Nazilli Belediyesi yanlış yaptığında biz buna yanlış demez isek bunun vebali vardır. Aynı şekilde Aydın Büyükşehir’de yanlış yaparsa, bunu dile getirmek mecburiyetindeyiz. Peki hiç mi iyi şey yapmıyorlar arkadaş ? diye sorarsanız. Yapıyorlar ve bizde yazıyoruz. Ama maalesef bazı meslektaşlarım belli arayışlar içine girerek, belediye gazeteciliği yapar olmuş. Bizim tabirimizle “Çakıyor da çakıyor”…  Ama nerde belge, nerde kanıt… Büyükşehir iyi besliyor…

Tarih: 22 Mayıs 2015, Yer: İsabeyli Mahallesi

Hani o meşhur  su memleketi var ya oradan bahsediyorum. Doğayla yaşamın birleştiği, derelerin cıvıl cıvıl aktığı İsabeyli’den bir haber ihbarı almıştım. “Yeşildere de sular kesilmiş ve su deposu boşa akıyordu” denildi. Şaştım kaldım ve incelemek üzere İsabeyli’ye gittim. 80 yaşındaki köylü İbrahim Amca, “Mahallemiz susuz, 3 kilometre ötemizde su boşa akıyor. Akan su, hakiki içilecek iyi su. Yazıktır, günahtır ” dedi. 

Su deposuna çıktığımda kapının altından 2014 yılından beri akan suyu resmettim. İncelemelerimin ardından ASKİ’nin yeni kurulduğu için alışma sürecinde olduğu söylendi. Meselenin DSİ’den kaynaklandığı iddia edildi. Daha sonra bir kahveye röportaj için girdim ve masanın üstünde Büyükşehir’in hizmetleri adı altında broşür gördüm.

 “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” susuz köye, ASKİ’nin yaptığı işleri bastırıp göndermişler. Su sıkıntısını bitirdik diye de sonsöz eklemişler.  Diğer gün bunu “Su Akar, ASKİ Akar” ve “Su Akar Güldür Güldür” başlığı ile gazetelerimizin manşetinde çıkardık. Haberin ardından 1 ay içerisinde sıkıntı giderildi.  

Yıl 2016’ya geldiğinde yine aynı sıkıntılar baş göstermeye başladı. Karacasu’dan Kuşadası’na kadar her yerde ASKİ’nin yetersizliği, vatandaşı bezdirdi. Evler susuz kaldı, sokaklar da su boruları patladı, depolardan sular boşaldı. Yav arkadaş kim denetliyor bu ASKİ’yi…

Yapılan hizmetleri boy boy resmedip, manşetlere taşıyan arkadaşlar neden sorgulamıyor bu sıkıntıları.  Nazilli tarihinde ilk kez 48 saat susuz kaldı. ASKİ’yi aradığımızda üste çıkmaya çalıştı. Kabulleneceksiniz. Eğer ki bir şeyi beceremiyorsanız, bırakıp gideceksiniz…

Tarih: 25 Haziran 2016 Yer: İsabeyli

28 aylık bir tecrübeyle çalışan ASKİ, 28 aydır su paralarını kasasına doldurdu doldurmasına da ne hizmet yaptı Allah aşkına ?... Bugün bir meslektaşımız İsabeyli’de iyi su çeşmelerindeki su sıkıntısını dile getirmiş, vermiş veriştirmiş Nazilli Belediyesine. Ama unuttuğu bir şey var; 1 ay önce Aydın Valiliği Devir, Tavsiye ve Paylaşım Komisyonu’nun kararı ile İsabeyli’de ki su hattı Nazilli Belediyesine geçti doğrudur. Depoların bakımı yapılmadığı için 2 gündür İsabeyli’de su sıkıntısı vardır buda doğrudur.

Peki soruyorum size; 27 aydır depoların bakımı ve su hattının onarımı kimin kontrolündeydi?

İyi su paralarını, kim kasasına attı ?

Kabataş Deposunda 10 ay boyunca boşa akan su kimin kontrolündeydi?

CEVAP : ASKİ…

Eee 27 ayda yapamadıklarının hesabını 1 aylık sorumludan kesecekler…

Uzun lafın kısası “SU AKAR, ASKİ BAKAR”…

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.