Tacizci CHP'li partiden ihraç edildi

Tacizci CHP'li partiden ihraç edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü’nü CHP kurultayı için Ankara’ya taşıyan otobüste alkol alarak 13 yaşındaki bir erkek çocuğu taciz ettiği iddia edilen yönetici M.Y., görevden alınarak partiden ihraç edildi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Böyle bir olayı bizim veya halkımızın kabul etmesi mümkün değildir. CHP olarak disiplin soruşturmasını örgütsel bazda yapmaktayız. Bir ihmal görürsek de gerekeni en ağır şekilde yaparız” dedi.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü yöneticilerinden M.Y.’nin adının karıştığı ‘pedofili’ skandalı sonrası tartışmalar sürüyor. Örgütü CHP 36. Olağan Kurultayı için Ankara’ya taşıyan otobüste meydana gelen ve yerel medya ile yaygın medyada da haberleştirilen ‘pedofili’ skandalı, iddiaya göre gece ilerleyen saatlerde otobüsün ışıklarının kapalı olduğu sırada yaşandı. Otobüste alkol alan ve daha sonra otobüste bulunan 13 yaşındaki erkek çocuğu da yanına alarak en arka koltuğuna geçen CHP Kuşadası İlçe Örgütü yöneticilerinden M.Y.’nin burada çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Işıklarının yanmasıyla ortaya çıkan skandalın, otobüste bulunan partili kadınlar tarafından fark edildiği belirtildi.

CHP İL BAŞKANI ÇANKIR, ÖZEL TELEVİZYONA KONUŞTU

CHP’li yönetici M.Y.’nin ilçe yönetiminden ve parti üyeliğinden ihraç edildiği bildirildi. Aydın'da yayın yapan özel televizyonun programına konuk olan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, kurultaydan sonra Salı günü kendisinin konudan haberdar olduğunu belirterek, “Olayı yaptığı iddia edilen M.K., CHP Kuşadası İlçe Örgütü yönetim kadrosundaydı ve hemen görevden alındı. Ardından biz bununla ilgili işlem yaparak, bu kişiyi il disiplin kuruluna sevk ettik ve partiden ihraç edildi. Bu anlamda il örgütü olarak bir araştırma komisyonu kurduk, araştırma komisyonumuz da bu konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor” dedi.

“İHMAL GÖRÜRSEK GEREKENİ EN AĞIR ŞEKİLDE YAPARIZ”

Araştırma komisyonu üyelerinin geçen Cumartesi günü Kuşadası’nda olayın tanıklarını dinlediğini ifade eden Çankır, “Böyle bir olayın olup olmamasından ziyade bu CHP’nin kadınlara, gençlere verdiği önem ve politika anlayışındaki yüzde 33’lük kotalarıyla bizim tüzüğümüzde de olan bir yapıdır. Böyle bir olayı bizim veya halkımızın kabul etmesi mümkün değildir. Zaten bu konuyla ilgili yasal bir süreçte başladı. O yasal süreç artık bizi ilgilendiren kısmı olmaktan çıkmıştır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, disiplin soruşturmasını örgütsel bazda yapmaktadır. Bir ihmal görürsek de gerekeni en ağır şekilde yaparız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum