Taşeron İşçi Sorunu Efeler Belediye Meclisi’ne Taşındı

Taşeron İşçi Sorunu Efeler Belediye Meclisi’ne Taşındı

Efeler Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ülke gündemini son günlerde meşgul eden taşeron işçilerin hakları tartışıldı.

Efeler Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı Efeler Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kamuoyunu son günlerde meşgul eden taşeron işçilerin durumlarının iyileştirilmesi konusu gündeme geldi. Meclis, ayrıca Umurlu Mahallesi’nde düzenlenecek olan Umurlu Erik Festivali’ne verilen 25 bin TL’lik maddi desteği 35 bin TL’ye çıkarttı.

"İŞÇİLERİN GERÇEK HAKLARININ ÖDENMESİ LAZIM"

Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis Üyesi Yaşar Çetin, "Taşeron işçilerin birçoğu aldıkları ücretlerin az olduğunu söylüyor ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını talep ediyorlar. Belediyede çalışan taşeron işçilerimizin maaş iyileştirmelerin yapılması gerektiğinin kanaatindeyim. 980 TL asgari ücret ülkemiz şartlarına göre çok az bir para. Festivallere gerekli kaynağı ayırıyoruz, güzel işler yapıyoruz ama işçilere de gerçek hakların ödenmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konuda gerekirse ek ödenek sağlayalım, işçilerimizin durumunu düzeltelim" dedi.

"ŞİMDİLİK BU ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ"

Taşeron işçi olarak çalışanlarımız, sözleşme olarak değil ihale yapılarak gerçekleştirilen bir çalışma koşulları var. Tabi ki o şartnameye uygun olarak alınmış, ihale edilmiş olan bu çalışma gruplarında işverenin bu şartlarla ihaleyi almış olmasından kaynaklanan bir sonuçtur. Bilindiği gibi son olarak 3 yıllık olarak ihaleleri yaptık. Bu ihaleleri gerçekleştirmediğimiz zaman da belediyemizin hizmetlerini yürütmemiz söz konusu değil. Ben bu konuda işçilerimizin maaşlarının iyileştirilmesini sizden daha çok arzu ediyorum. Keşke aldıkları ücretin iki katını verecek şartları oluşturmuş olsaydık. Şu anda bu talep konusunda meclis olarak, başkanlık olarak bir yaptırımımız söz konusu değil. İhaleyi alan firmalara zaman zaman en azından harcama çeki olarak işçilerimize maddi olarak destek çıkmaları konusunda taleplerim oldu. Bunun üzerine 50 TL’lik bir ek imkan sağlandı. Şimdilik bu şartlarla bu çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Eğer hukuken bizim imkan dahilinde olan bir durum ortaya çıkarsa kesinlikle bunu değerlendiririz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.