Taşeron İşçilerin Tazminat Endişesi

Taşeron İşçilerin Tazminat Endişesi

Orhaneli ve Tunçbilek termik santrallerinde çalışan taşeron işçiler, işten çıkarılma ve tazminatlarını alamamaktan endişe ediyor.Orhaneli E.U.A.Ş Termik Santrali ve S.L.İ Kömür İşletmeleri taşeron iş...

Orhaneli ve Tunçbilek termik santrallerinde çalışan taşeron işçiler, işten çıkarılma ve tazminatlarını alamamaktan endişe ediyor.

Orhaneli E.U.A.Ş Termik Santrali ve S.L.İ Kömür İşletmeleri taşeron işçilerini bu sefer de işten çıkartılıp tazminat alamama korkusu sardı. Satılan Orhaneli E.U.A.Ş. Termik Santrali’nde çalışan taşeron işçilerle bir araya gelen Kütahya TES-İŞ sendikası Şube Başkanı Eşref Erden, "Türkiye genelinde 10 bine yakın taşeron işçi E.U:A.Ş’de çalışıyor. Biz sendika olarak muvazaalı taşeron işçi, yani kadrolu asıl işçinin yaptığı işleri yapan taşeron işçiler hakkında davalar açtık. Bir kısmını kazandık, bir kısmını kaybettik. Taşeron işçiler arasında muvazaalı çalışanlar hakkında Seyitömer, Tunçbilek ve Orhaneli Termik santrallerinde açılan davalarda taşeron işçiler arasında bilirkişi raporlarıyla asıl işi yaptığını mahkeme kararlarıyla ispat eden muvazaalı tabir edilen işçilerimizin geriye dönük haklarının Yargıtay kararıyla ,verilmesini sağladık. Sendika üyemiz taşeron işçiler 5 bin lira ile 53 bin lira arasında, ekseriya 25 bin lira para aldılar. 2011 yılında tüm işçileri sendikamıza E.U.A.Ş’ın üzerine üye yaptık. Kütahya’da ve Tavşanlıda dava açtık, işçiler lehine sonuçlandı. Yargıtay 22 İş Hukuk Dairesi davaları onadı. 2013 mart ayında taşeron işçilerin paraları dağıtıldı. Daha sonra Seyitömer özelleşti. İşçiler haklarını alamadılar. Orhaneli Termik Santrali’nde de açılan ilk davada 10 kişi de davayı kazanarak haklarını aldı. Geçen yıl yine açılan 192 kişi hakkındaki davayı 22. Yargıtay İş Hukuk Dairesi onaylamayarak reddetti. Yargıdaki bu çelişkili kararlar işçilerimizin morallerini bozuyor.

Siz işçi kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya sizlerin hak ve hukuklarını korumaya devam edeceğiz. Orhaneli ve Tunçbilek Termik santrallerinin satışının tamamlanması ve 1 ay sonra gerçekleşecek devir tesliminin tamamlanmasında hiçbir kardeşimizin mağdur olmaması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.