Tatil Planları Yapanlar Dikkat

Tatil Planları Yapanlar Dikkat

2014 yılı yaz tatiline kısa bir zaman kala Ekonomist Adnan Öztekin tatil planları yapan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Öztekin, “Vatandaşlarımız yaz tatillerinin zehir olmasını istemiyorlarsa tatil planı kapsamında yaptıkları tur, gezi ve otel rezervasyonlarını mutlaka TÜRSAB üyesi kuruluşlardan yaptırmalıdırlar’ dedi. Ekonomist Adnan Öztekin, 2014 yılı yaz tatili rezervasyon kampanyalarının devam ettiğine dikkat çekerek geçen yıllardaki korsan ve hayali şirketler nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin bu sene tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

“REZERVASYON BİLGİLERİNİZİ DOĞRULATIN”

Bu yaz tatil planları yapan vatandaşların gazete ve internet sayfalarında gördükleri TÜRSAB logosuz ilanlara kanmamaları ve gördükleri ucuz fiyatlı otellere rezervasyon yaptırmadan önce mutlaka araştırma yapmaları uyarısında bulunan Ekonomist Öztekin, “Tatil planı yaparken aracı firma iyi araştırılmalıdır. TÜRSAB üyeliği olup olmadığı sorgulanmalıdır. Değilse eğer bu firmayla hiçbir işlem yapılmadan irtibat kesilmelidir. Firmanın düzgün da olması yetmiyor. Rezervasyon yapılan otelde iyi araştırılmalı, yıldızının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilip verilmediğinden mutlaka emin olunmalıdır. Ayrıca vatandaşlarımız seyahate çıkmadan önce mutlaka otelleri ile görüşmeli, rezervasyon bilgilerini onaylattırmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

“KİMLİK VE KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN”

Öztekin, “Maalesef her yaz tatili öncesinde olduğu gibi bu yaz tatilini de fırsat bilen bazı dolandırıcılar, yetkisiz kişi ve naylon kuruluşlar türeyebilir. Buradan vatandaşlarımıza seslenerek hem tatillerinin zehir olmaması için hem de dolandırılıp para kaptırıp mağdur edilmemeleri için çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Lütfen bilinmeyen, tanınmayan ve de TÜRSAB üyesi olmayan acenteler ile internet ortamında gelişi güzel kurulmuş sitelerden uçak bileti, tatil ve diğer turizm hizmetleri almasınlar. Güvenilirliği net olmayan kişi ve kuruluşlara sakın ola ki kimlik bilgilerinizle, kredi kartı bilgilerinizi vermeyin. Size tatil hizmeti satıyor gibi gösterip, hayali işlemlerle sizleri kandırıp mağdur edebilirler. Mağdur edilmemeniz için çok dikkatli olmak ilk önceliğiniz olmalı bu tip kişi ve kuruluşlara denk geldiğiniz zaman Turizm İl Müdürlükleri ile TÜRSAB’la irtibata geçilmeli dolandırıcılık gibi olaylara mahal verilmemelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.