TBMM'nin ‘Sır Komisyonu’nda Semiha Öyüş’e Görev Verildi

TBMM'nin ‘Sır Komisyonu’nda Semiha Öyüş’e Görev Verildi

Güvenlik ve istihbarat faaliyetlerini denetleyecek Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nunda görev alacak üyelerin tamamı belirlendi.

Toplantıları kapalı, belgeleri gizli olacak Güvenlik ve İstihabarat Komisyonuna seçilen Ak partili 10 vekilden biri Aydın milletvekili Semiha Öyüş oldu. AK Parti Grubu, TBMM'nin yeni ihtitas komisyonu olan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda görev yapacak 10 üyesini belirleyerek, TBMM Başkanlığı'na sunarken komisyonda yer alan Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Daha komisyon yeni kuruldu. Böylesine önenmli bir komisyonda görev yapacak olmamadan dolayı memnuniyet duyuyorum. Bu benim için bir onurdur. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışacağız” dedi. Ağırlıklı olarak hukukçulardan oluşan listede iki kadın milletvekili yer aldı. Aynı zamanda Avukat olan Ak Parti’nin Aydınlı bayan Milletvekili Semiha Öyüş de komisyonda yer alan iki kadın vekilden biri. Komisyonda AK Parti'den 10, CHP'den 4, MHP'den 2 ve HDP'den 1 üye vekil görev yapacak. Komisyon ilk toplantısında başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyeyi belirleyerek çalışmalarına start verecek. Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu'nu çerçevesinde yeni kurulan ihtisas komisyonunun önemli görevleri var. Kanuna göre, komisyon görüşmeleri kapalı oturumda gerçekleşecek.

KOMİSYON ÜYELERİ

Komisyonda AK Parti’den, Fatoş Gürkan, Semiha Öyüş, Harun Karaca, Şirin Ünal, Ahmet Kutalmış Türkeş, Ramazan Can, Alpaslan Kavaklıoğlu, Hasan Karal, Mehmet Altay ve Fatih Çiftçi CHP’den Ahmet Toptaş, Mehmet Şeker, Ali Haydar Öner, Ömer Süha Aldan,MHP’den Mustafa Kalaycı ve Süleyman Nevzat Korkmaz ve HDP’den de Levent Tüzel’in isimlerinin yer aldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.