Tecavüz dehşetine sessiz kalmadılar

Tecavüz dehşetine sessiz kalmadılar

İstanbul'da yaşanan tecavüz dehşetine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Gençlik Kolları duyarsız kalmadı ve kadına yönelik şiddeti ve cinsel istismarı protesto etti.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki önderliğinde bir araya gelen CHP Aydın Gençlik Örgütü, ellerinde tuttukları ‘Kadınlara dokunma, sessiz kalma, kadına bunu yapma, kadın oyuncak değildir, sessiz kalmıyoruz, hesap soracağız’ gibi yazılarla siyah beyaz çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Tilki, '‘Tavuk keser gibi kadın cinayetleri işlenmeye başladı. Cezalar ise caydırıcı olmuyor, kurbanını hunharca öldüren kişi iyi hal ve tahrik indirimi alıyor” ifadesini kullanarak konunun ciddiyetine vurgu yaptı.

“BİLYE TAŞIYANIN BİLE GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMIYOR”

CHP Aydın İl Gençlik Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti, vahşi bir tecavüz haberiyle sarsılıyoruz. Vahşet, canilik olduğu zaman sesler yükseliyor ve yine maalesef kısa süre içinde unutulup gidiyor. Ta ki kurbanını hunharca öldüren kişinin iyi hal indirimi, tahrik indirimi aldığını okuyup tekrar sinirlenene kadar. İç güvenlik paketiyle sapan taşıyanın, bilye taşıyanın, maske takanın gözünün yaşına bakmayan devletimizden, kadınlara karşı işlenen suçlar konusunda da bir adım atmasını beklemek en büyük hakkımız. Yaptırımların yetersiz kalması ve gerekli önlemlerin alınmadığını veya önlemlerin alınmasında ihmallerin yaşandığını gördükçe sinir katsayımız daha da artar hale geldi.”

“TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK”

“Kadına şiddet konusunda her ne kadar önlem alınsa dahi yetersiz kalındığı defalarca görülmüştür. Uygulanan şiddete verilen cezaların caydırıcı olmadığı her defasında görülmektedir. Gelişen toplum ile birlikte kadın konusunda duyarlı olunması gerekmektedir. Türkiye’de kadın olmak, ayıplarla, önyargılarla, geri kafalılarla savaşmaktır. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin artık ciddi boyutlarda ele alınması ve bu durumun olumlu yönde aşılması için daha ağır yaptırımlar uygulanması gerekir. Hayata renk katan, hayatın her alanında emeği olan kadınlara hak ettiği değer verilmelidir. Kadına yönelik şiddete son.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.