Tecrübelerini kitaba çevirdi, bir ilke imza attı

Tecrübelerini kitaba çevirdi, bir ilke imza attı

Mali Müşavir Dr. İsmail Serinkan 37 yıllık mesleki tecrübelerini kaleme aldığı“Mikro İşletmeler” kitabı yayınlandı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN- Nazilli’de yaşayan Mali Müşavir Dr. İsmail Serinkan, Türkiye’de bir ilke imza atarak mikro işletmeler konusunu bilimsel araştırmalarla kaleme alarak kitaba çevirdi.  Türkiye’de kobilerin yüzde 94’ünü oluşturan mikro işletmelerin sorunlarını, ekonomiye kattığı değeri, Avrupa ve Dünya ülkeleriyle sektör kıyaslamasını anlatan kitap, Kalkınma Bakanlığı tarafından da kaynak kitap olarak kullanılmaya başlandı. 
37 yıllık mesleki tecrübelerini, bilimsel araştırmalar yaparak kitaba çevirdiğini ifade eden Dr. İsmail Serinkan, “ Mesleğe başladığım zamandan bu yana işletmelerle ilgili bir merakım, bir ilgim vardı. Onun için sahada da çalışmış olmamdan gelen, reel sektörde araştırmalarım vardı. Sonra düşündüm bunları bilimsel bir disiplin içine almak lazım, araştırmaya girmek lazım dedim. Sonra o alanda eğitim kariyerine başladım. 2006’da işletme yönetimi yüksek lisans eğitimine başladım. Oradaki benim bitirme tezim KOBİ’lerdi. Akademik çalışmamı doktorayla sürdürdüm. Doktora tezimde ki konum mikro işletmelerdi. Sektörün en dip konusuna yerele inmek istiyordum. Tez konusunu hazırladım, teslim ettim. Bunu kitaba dönüştürme isteğim vardı. Sonra kitaba çevirerek yayınladık.” dedi. 

ismail-serinkan.jpeg

Türkiye’de “mikro işletmeler” konusuyla ilgili daha önce bilimsel bir araştırma olmadığını dikkat çeken Serinkan, “Mikro işletmeler KOBİ’lerin içinde yüzde 94’ünü oluşturan kesim ve devletlerin sosyal devlet olma ülküsüne yardımcı olan kuruluşlardır. Bugüne kadar bu sektörün üzerine yeterli şekilde çalışıldığını düşünmüyorum. Aslında ihmal edilmiş bir sektör. Bu konu üzerinde Türkiye’de ilk akademik kitap “mikro işletmeler”. Kitapta kaynak bulmakta biraz zorluk çektik. Ama çok kaynak kullanma arayışına da girmedik. Çünkü bu kitapta benim yaşanmışlıklarım ve akademik kariyerimdeki bilimsel çalışmalarım mevcut.” diye konuştu.

whatsapp-image-2018-01-11-at-18.37.21.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum