TEK ÇARE ALICIK MI?

TEK ÇARE ALICIK MI?

Aydın'ın doğu bölgesinin lideri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde aday olmaması bizleri şaşırtmamıştı.

Haluk Alıcık aday gösterilseydi, MHP'nin Aydın'daki başarı çıtasını yükselteceğinden şüphemiz olamazdı. Fakat istifa etmedi neden mi?

**

Hiç unutmam Üniversite yıllarımda üç arkadaşımla  Güneydoğu Anadolu bölgemizi gezmeye karar vermiştik. Bir otomobil bulup hazırlığımızı yapmış, aynı gün yola çıkmıştık. Hatay'dan ilk durağımız Gaziantep'ti. Coğrafyayı biraz daha iyi tanımak için otobandan gitmek yerine devlet karayolundan çizmiştim rotamızı. Erzin ve Osmaniye'den sonra Gavur dağına kadar hiçbir sorun yoktu yolda. Etraf yeşillik, doğa ahenkli bir şekilde tebbessüm ediyordu. Dağlarda ayrı bir oksijen, kendi içinde ayrı bir gizem saklıyordu. Özgüveni fazla bir kadın gibiydi. Antep'te bir mola verdikten sonra Diyarbakır'a doğru direksiyonumu kırdım. Nizip'e yaklaşırken yolun ıssızlığından mı bilemem ama içimizi bir korku kaplamıştı. Yolun etrafındaki evlerin balkonlarda APO posterleri görmeye başlamıştık. Uçsuz bucaksız bir ova... Nizip'ten sonra sanki Türkiye'den çıkıp başka bir ülkeye gidiyormuşuz hissine kapıldık. Bölgede bırakın BDP'den başka bir siyasi parti bayrağını, Türk bayrağını bile bulmak güç hale gelmişti. Diyarbakır'a 150 km. kala gözümüz kayalara ilişti. Sesli bir şekilde birden, "O ne Lan" dedim. Pardon ya LAN dedim, şimdi 4. Asliye Ceza Hakimi 6 aydan açar ağzını. Neyse arkadaşlarla gördüğümüz yazılar bizi nasıl şaşırtmıştı bilemem ama Güneydoğu'da bir Belediye başkanının bu denli piyarının yapılması bizde şok etkisi yaratmıştı. Bildiğiniz kayalarda " TEK ÇARE SARIGÜL" sloganları hatta bir kaç kayada, " HER BİJİ ŞİŞLİ" yazıldığını gördük. Vay be! Adam İstanbul'u bırakmış, PKK'nın cirit attığı bölgede bile piyarını yaptırmış. Siz de denk gelmişsinizdir illaki yollarda. Bir belediye başkanı düşünün, gazetelerde dahi tek çare Sarıgül, manşetleri attırsın. Şimdi gezimizi bir kenara bırakıp esas konumuza dönelim..  

**

Türkiye genelinde Sarıgül tarihe gömüldü ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, trilyonlarca para verdiği danışmanlık şirketleri sayesinde tüm Türkiye'de, "TOPUKLU EFE" lakabına kavuştu. Aynı strateji, aynı yöntem. Belki sonucu da hüsran. Zira Topuklu ablamız da Sarıgül gibi markalaşarak halktan kopuyor, kendi statükosunu ve saltanatını kuruyor. Sonra Ankara'ya bakıp büyük hayaller kuruyor. Arada usulsüzlüklerden ya da ihalelere fesat karıştırma suçlarından üst düzey beyin takımı hapis cezalarına çarptırılsa da kendini dünyanın en masum ve en sosyal belediye başkanı olarak tanıtmaya devam ediyor. CHP'nin Şişli'den sonra ikinci derin devleti, derin belediyesi oldu bile. Sonucu ne mi olacak? Alternatif bir lider çıkacak, senin devrin doldu diyecek. Peki kim o lider?

**

Topuklu Efe'ye alternatif bir lider çıkar mı bilemem ama bu aralar Çerçioğlu'nun temkinli adım atması şart. Nazilli Belediyesi'nin 4. katından kulağımıza gelen kulis bilgileri Çerçioğlu ve çevresini korkutacak cinsten. Alıcık'ın 2019 yerel seçimlerinde Çerçioğlu'nun karşısına dikileceğini konuşuyor Aydın'ın doğusu. "Ee milletvekili olmadın, bari Büyükşehir Belediye Başkanı ol" diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Alıcık'ın Aydın'daki CHP'li belediyeler dışındaki diğer tüm sağ muhafazakar belediyelerden destek göreceği kesin. MHP'li olmasına rağmen Kürt ve Alevi oylarını dahi alan Alıcık, Aydın'ın doğusunun oylarını  arkasına alırsa; kim tınlar Kuşadası'nı, Didim'i, Efeler'i..

**

Alıcık'ın 2015 genel seçimlerinde Milletvekili adayı olmamasının sebebi, Büyükşehir'e aday olma arzusu olabilir. Bunu ben demiyorum, belediye kulisi fısıldıyor. Makam odasında şimdiden ya erken seçimde milletvekilliği ya da yerel seçimlerde Büyükşehir'e adaylık sürecini düşündüğü iddia ediliyor. Neden olmasın.. Sponsorları çok. Sevenleri çok. Oyları çok. Parası az. Statükosu az. Danışmanlık şirketi yok. İhaleye fesat karıştırma yok. Çevresinde yalaka sayısı az.

Ne dersiniz Topuklu Efe karşısında TEK ÇARE ALICIK mı? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum