Temiz Çevre İçin, Bitkisel Atık Yağlar Toplanacak

Nazilli Belediyesi Bitkisel atık yağlarla ilgili DEHA Biodizel firması ile protokol imzalandı. Protokol kapsamında evlerden toplanılan 5 Litre atık yağ karşılığında 1 litre çiçek yağı hediye edilecek.

Nazilli’de evlerden bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili olarak adım atıldı. Nazilli Belediyesi ile DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel firması arasında bitkisel atık yağların toplanması için protokol imzalandı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamında düzenlenen basın toplantısı ile Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel firması yetkilisi Zekiye Seda Dönmez arasında imzalanan protokol kapsamında Nazilli’de belirlenen yerlere geçici bitkisel atık yağ depoları konulacak. Depolarda biriken atık yağlar firmanın lisanslı araçları ile ücretsiz olarak taşınacak. Protokolün imzalandığı firma Nazilli Belediyesinin uygun gördüğü zamanlarda muhtarlar için uygun gördüğü salonda eğitim ve tanıtım sunumları yapacak, broşürler dağıtarak atık yağ toplama kampanyası ile ilgili detayları anlatacak. Yine Nazilli Belediyesinin belirlediği yerlerde yemek evleri, lokantalar fabrikalar gibi yerlerde bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, çevrenin temiz tutulması, korunması ve yeniden kazanılması noktasında atık yağ toplanması çalışmasının güzel ve olumlu bir çalışma olduğunu belirtti. Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’nün birlikte karar alarak Nazilli’de bitkisel atık yağların toplanması için DEHA Biodizel firmasına istekte bulunduklarını ifade ederek halkın da bu çalışmaya destek olacağına inandığını söyledi.

DEPOLAR DÜZENLİ KONTROL EDİLECEK

DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel firması temsilcisi Zekiye Seda Dönmez firmalarının Türkiye çapında bu çalışmayı sürdürdüğünü, ülke genelinde 48 depo, 120 araç ve 180 personel ile çalıştıklarını söyedi. Bir litre Bitkisel atık yağın Bir Milyon litre temiz suyu kirlettiğini dikkat çeken Dönmez, "Sabun imalatında kullanılan atık yağlar da cilt kanserine neden oluyor. İmzaladığımız protokol gereği ilçe genelinde bu ailelere yönelik olarak toplantılar düzenleyerek atık yağ konusunda bilgilendireceğiz. Ayrıca Muhtarlarla bir araya geleceğiz. Bunun dışında şehir merkezinde belirlenen bitkisel atık yağ depoları koyacağız. Bu depolar da düzenli olarak kontrol edilecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.