Terörü Lanetliyoruz

Terörü Lanetliyoruz

Terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirten MHP, CHP ve AK Parti İl Başkanları, “Teröre lanet” okudu.

 

Aydın’daki siyasi parti başkanları, Şanlıurfa Suruç’ta 32 kişinin hayatını kaybettiği, 79 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ilgili açıklamalarda bulundu. Terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirten MHP, CHP ve AK Parti İl Başkanları, “Teröre lanet” okudu. Şanlıurfa Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde meydana gelen intihar saldırısına tüm yurtta tepkiler devam ediyor. İntihar saldırılarında 32 kişinin ölümü, 79 kişi yaralanmasına neden olan saldırıya, tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da bulunan siyasi parti başkanları da tepki gösterdi.

CHP’Lİ SAATÇİ SERT KONUŞTU

Terörist saldırı ile ilgili konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, şunları söyledi:  “Suruç’ta yaşanan olay gerçekten üzücü bir olaydır, lanetlemekten öteye gidemiyoruz. Bunu yapanları lanetliyoruz. Suruç’ta yaşanan hadiseleri tüm kamuoyunun bildiği gibi günlerce, aylarca, yıllarca IŞİD’i destekleyenleri, nereden beslediklerini biliyoruz. Bunun bir gün bize döneceğini hesap etmeden, IŞİD’e destek verenler, bunun faturasını 20 Temmuz’da Suruç’ta 32 can vererek bedelini ödedik. Eylemlerin daha da çok artmasından çekiniyorum. Biran önce tedbir alınması gerekiyor. Suruç’ta ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı olayı lanetliyoruz. Yapanlar da Allah’tan bulsun.”

 AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZMEN, “LANET OLSUN”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, her türlü terörü lanetlediklerini, Türkiye’yi karıştırmak ve eski günlerine geri götürmek isteyenlerin olduğunu söyledi. Özmen yaptığı açıklamada, şöyle dedi:  “Suruç’taki patlamayı kim yaptıysa her şekilde lanetliyoruz. Hangi dilden, hangi ırktan, hangi milletten, hangi dinden kim olursa zulüm zulümdür, terör terördür, bunun karşısındayız. Fail de belli olmuş, canlı bomba büyük ihtimalle, görüntülerde ortaya da çıktı. Ayrıca bununla beraber bunu lanetlerken, bunu fırsat bilip Adıyaman’da da bir askerimizi şehit eden unsurları da aynı şekilde lanetliyoruz. Bu ikisini de lanetlemek lazım. Acıların birini görüp birini görmemek olmaz. Türkiye’yi karıştırmak isteyen, Türkiye’yi tekrar eski günlerine geri götürmek isteyen yapıların harekete geçtiğini görüyoruz. Lanet olsun diyoruz, başka bir şey söylemiyoruz.”

MHP’Lİ AKBUDAK, “ACI BİR GÜN GEÇİRDİK”

 Yaşanan olayların ülkeyi derinden sarstığını ve komşu ülkelerle olan sorunların böyle olaylara meydan verdiğini belirten MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, ülke olarak zor günler geçirildiğini ifade etti. Akbudak sözlerine şu şekilde devam etti:  “Türk-İslam aleminin en önemli günlerinin hemen ertesinde bu tür olayın yaşanması bizi derinden üzmüştür. Terörü lanetliyoruz. Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Failin tespit edildiği bilgisine ulaşıldı. Sayın Genel Başkanımızın geçmişe dönük açıklamalarına baktığımızda olayların nasıl şekilleneceğini görüyoruz. Suruç’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı gün Adıyaman’a bir askerimiz PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun. Acı bir gün geçirdik. Bu olayların başlangıcı komşularımızdan geçer. Komşularımızla iyi geçinmek zorundayız. Bundan 5 yıl önce sınır kapılarında vatandaşlarımız komşu ülkede yaşayan akrabalarıyla bayramlaşmak için sınıra koşarlardı. Sınır kapılarımız açılırdı. Şimdi ise gidecek açacak bir kapımız kalmadı. Bu olayı yapanlar ve arkasında her kim varsa bir an önce tespit edilmesi gerekiyor.”

MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.