TFF, 2015-2016 Sezonu esaslarını yayınladı; Altyapı zorunluluğu...

TFF, 2015-2016 Sezonu esaslarını yayınladı; Altyapı zorunluluğu...

2015-2016 Futbol Sezonu’nda amatör futbol liglerinde uygulanacak esaslar belirlendi. Transfer ücretlerinde önemli bir değişiklik olmazken, 2. Amatör Küme’deki kulüplere de altyapıda en az bir kategoride liglere katılma zorunluluğu getirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2015-2016 Sezonunda Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esasları Kitabı’nı yayınladı. Yeni sezonda uygulanacak olan amatör lisans işlemi bedelleri, amatör futbol müsabaka ve disiplin uygulamaları, amatör liglerde yaş, statü, liglerin başlangıcı ve bitiş tarihlerinin yer aldığı uygulama esasları, 28 Temmuz 2015 tarihli TFF Yönetim Kurulu toplantısında kabul edildi.

TRANSFER DÖNEMİ BAŞLADI

Amatör futbolcuların birinci transfer dönemi işlemleri 29 Temmuz’da başladı. 12 Ekim 2015 tarihinde sona erecek birinci transfer döneminin ardından, ikinci transfer dönemi işlemleri de 4 Ocak - 15 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bölgesel Amatör Lig’de 3, Amatör Süper Lig’de 2, 1. Amatör Küme’de en az bir 1 olan altyapı kategorisine katılma zorunluluğunun ardından, 2. Amatör Küme’deki kulüplere de altyapıda en az 1 kategoride mücadele etme zorunluluğu getirildi.

1997 VE DAHA KÜÇÜK DOĞUMLU EN AZ 2 FUTBOLCU ZORUNLULUĞU

Yeni sezonda da, 1986 yılı ve daha büyük doğumlu futbolcular kontenjan futbolcu olacak. 1986 yılı ve üzeri doğumlular kontenjan futbolcu olacak. Büyükler kategorisindeki takımların esame listelerine 1997 ve daha küçük doğumlu en az iki futbolcu yazma zorunluluğu devam ediyor. Bölgesel Amatör Lig, Amatör Süper Lig ve 1. Amatör Küme’de takımlar 18 kişilik esame listesine kontenjan olan en fazla 5 futbolcuyu yazabilecek. 2. Amatör Küme’de ise, kontenjan futbolcu sınırı bulunmuyor.

Transfer lisans ücretlerinde ise çok önemli değişiklikler olmadı. 18-23 yaş arası futbolcuların transferinde kulübünden muvafakat alınmaması durumunda ödenmesi gereken katkı payı 3 bin TL’ye yükseldi. Bu ücret 24-25 yaş üzeri futbolcularda ise, bin 250 TL’den, bin 500 TL’ye yükseldi.

İki sezon futbol oynamayarak serbest kalan futbolcuların lisans ücretlerinde ise küçük artışlar oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.