TFF ve Çine Madran Şike İddilarını Yargıya Taşıdı

TFF ve Çine Madran Şike İddilarını Yargıya Taşıdı

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta ligin 29. Haftasında Çine Madranspor ile Halide Edip Adıvarspor arasında oynanan karşılaşmasında yaşanan şike iddialarına yönelik olarak Çine Madranspor ve TFF konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıma kararı aldı.

12 Nisan tarihinde Aydın’ın Çine ilçesinde Çine Madrasnspor ile Halide Edip Adıvarspor Kulübü (HEASK) arasında oynanan maçta bir oyuncuya para teklif edilip şike yapması yönündeki iddialar yargıya taşınıyor. HEASK Başkanı Sedat Cengiz’in, "Çine Madranspor’a 2-1 yenildiğimiz maçta Çine ekibi tarafından bir oyuncumuza şike yapması için 50 bin TL verildi" iddiası üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konuyu savcılığa götürme kararı aldı. Bu iddialara sessiz kalmayan Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter de ortaya atılan iddiaların kendilerini lekelemeye yönelik olduğunu ifade ederek, “Kimse kulübümüzü zan altında bırakamaz. Konuyla ilgili olarak biz de Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağız” dedi.

ŞİKE İDDİASI TFF ETİK KURULU’NDA İNCELENECEK

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu İstanbul’da yaptığı toplantıda kritik karara imza attı. FIFA Disiplin Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda HEASK’ın başvurusu üzerine, 12 Nisan’da oynanan Çine Madranspor-HEASK müsabakası öncesi bir futbolcusunun aranarak, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemlerde bulunulduğu iddialarının incelenmesi için dosyayı TFF Etik Kurulu’na sevk etti. TFF Yönetim Kurulu ayrıca şikayetin 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde soruşturulması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmasını kararlaştırdı.

ÇİNE MADRAN TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Çine Madranspor’un adını kirletmeye çalışanlarla ilgili olarak tazminat davası açacaklarını belirten Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter, “TFF’nin bu olayla ilgili olarak ciddi bir araştırma yaparak kulübümüzün adını çıkarmaya çalışanları en kısa sürede ortaya çıkarmasını istiyoruz. Kimsenin kulübümüzü zan altında bırakmasına izin vermeyeceğiz. Maçın gözlemci raporu ve kamera kayıtları mevcut olup incelenmesinde hiçbir sakınca yoktur. İddia edildiği gibi 50 bin TL paramız olsa 3 haftadır para alamadıkları için antrenmanları boykot eden futbolcularımıza dağıtırız. Karşılaşmanın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen böyle bir açıklamanın yapılması HEASK’ın düşme korkusuyla kendi hatalarını örtmek için böyle bir davranış içine girdiğini gösteriyor. Olayın geçtiği iddia edilen İstanbul’daki alışveriş merkezinin kamera kayıtları vardır ve şike teklifini yapanların isimleri de bellidir. Gerçekten böyle bir olay yaşanmışsa, olayın failleri biran önce bulunsun" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.