Ticaret Müdürlüğü Nisan Ayında Denetimleri Sürdürdü

Ticaret Müdürlüğü Nisan Ayında Denetimleri Sürdürdü

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında 44 tüketicinin şikayeti sonuçlandırılırken, Germencik ilçesinde de 6 işyerinde 43 üründe denetim yapıldı.

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'ne intikal eden tüketici şikâyetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bakanlığımızca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer İl veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor. Nisan ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğü’ne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 9 adet olarak gerçekleşirken şikâyetlerin tamamı bankacılık hizmetlerinden oluştu.

44 ADET TÜKETİCİ ŞİKAYETİ SONUÇLANDIRILDI

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca ay içinde 7 ve 24 Nisan tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 521 'i tüketici lehine, 16'sı tüketici aleyhine ve 46'sı bilirkişi ataması olmak üzere toplam 583 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. 18 tüketici şikayeti TÜBİS sistemi kayıtları uyarınca diğer İl ve İlçe Hakem Heyetleri Başkanlıklarına gönderilirken 44 adet tüketici şikayeti Ticaret il Müdürlüğünce sonuçlandırıldı.

GERMENCİK’TE 6 İŞ YERİNDE 43 ÜRÜNDE DENETİM YAPILDI

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında Aydın Germencik’te; 6 işyerinde 43 üründe denetim yapıldı. Ayrıca eğitim ve tanıtım çalışmaları kapsamında tüketicilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarına yönelik olarak Sultanhisar ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen bir eğitim çalışması yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.