Ticaret Odası'nda FETÖ Hareketliliği

Ticaret Odası'nda FETÖ Hareketliliği

FETÖ/PDY’nin Nazilli’deki örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, NASİAD üyelerinin, 2013’te ki Ticaret Odası Başkanlığı seçimlerinde Nuri Arslan’ı destekledikleri ortaya çıktı.

110 sanığın yer aldığı 84 sayfalık iddianamede, Ticaret Odası Yönetim Kurulu’ndan Başkan Nuri Arslan, Recep An ve Hüsnü Erturan’ın isimleri şüpheliler arasında yer alıyor. 

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın ilçedeki iş adamları örgütlenmesine yönelik hazırlanan iddianamenin, Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından, gerçekler gün yüzüne çıkıyor. 110 sanığın yer aldığı 84 sayfalık iddianamede, sanıkların parasal hareketliliğine ilişkin bilgiler, MASAK raporları, adreslerde yapılan aramalarda el konulan örgütsel dökümanlar ile itirafçı ve gizli tanık ifadelerine yer verildi.

SEÇİMLERE FETÖ MÜ KARIŞTI ?

İddianamede en dikkat çeken kısım ise 2013’te gerçekleştirilen Nazilli Ticaret Odası seçimlerinde, örgütün finans ayağı NASİAD’ın, Nuri Arslan’a destek verdiği ileri sürüldü. İddianamede AK Parti’li Belediye meclis üyesi Mehmet Ali Şahin ifadesinde, 2013 seçimlerinde kendisinin Gürcan Ertürk’ü desteklediğini, NASİAD üyelerinin Nuri Arslan’ı desteklemesini istediklerini ve bu teklifi reddettiğini söyledi.

YÖNETİM KURULUNDAN 3 KİŞİ YER ALIYOR

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Başkan Yardımcısı Recep An ve Hüsnü Erturan’ın ismi  110 kişilik liste arasında bulunuyor. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin elde ettiği bilgi ve belgeler sonucunda hazırlanan iddianamede, ismi geçen üç isim hakkında terör örgütü üyesi konumunda oldukları ifadeleri yer aldı. 

YARGILANMA NEDENLERİ?

İddianamede, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan’ın örgüt üyesi iddia edilen isimlerle yurt dışına giriş- çıkış yaptığı, 2013 oda seçimlerinde NASİAD’ın kendisini desteklemesi, verilen ifadeler ve ihbarlarında değerlendirilmesi sonucu örgüt üyesi olduğu kaydedildi. 

Başkan yardımcısı Recep An’ın, örgüt mensubu olan iş adamlarının üye olduğu NASİAD’a üyeliği, yurt dışına çıkış kaydı birlikte değerlendirildiğinde örgüt üyesi konumunda olduğu ve hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphenin bulunduğu ifade edildi. 

Yönetim kurulu üyesi Hüsnü Erturan, itirafçıların ifadesi, örgütün faaliyetleri kapsamında düzenlenen yurt dışı gezilerine katılmış olması göz önüne alındığında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu belirlendi. Sanıklar hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan da TCK’nın 314/2’nci ve TMK 5’inci maddeleri gereğince 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davanın ilk duruşması 6 Temmuz 2017 günü saat 10.00’da yapılacak.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum