Tiflis’i Sel Vurdu: 8 Ölü

Tiflis’i Sel Vurdu: 8 Ölü

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te etkili olan aşırı yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. Kentte bulunan hayvanat bahçesini de su basması sonucu kaçan hayvanlar sokak so...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te etkili olan aşırı yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. Kentte bulunan hayvanat bahçesini de su basması sonucu kaçan hayvanlar sokak sokak aranıyor.

Gürcistan’da aşırı yağışın ardından meydana gelen selin gece boyunca devam ettiği bildirildi. Gürcistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, başkent Tiflis’te etkili olan sel nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiği, halen birkaç kişinin de akıbetinin bilinmediği bildirildi. Kentte bulunan hayvanat bahçesini su basması sonucu bazı hayvanların öldüğü kaydedilirken, hayvanat bahçesinden kaçan hayvanların kent sokaklarında arandığı, bulunan hayvanların da mecburiyetten öldürüldüğü belirtildi. Tiflis’te bulunan 4 kilometre uzunluğundaki otoyolun tahribata uğradığı bildirilen açıklamada, araçların ve bölgede bulunan bir evin de akıntıya kapılarak zarar gördüğü belirtildi. Arama kurtarma ekiplerinin sel nedeniyle yolda mahsur kalan yolcuları kurtarmaya çalıştığı kaydedildi.

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara, hayvanlar yakalanana kadar evlerinde kalmaları uyarısı yapıldı. Başkent Tiflis’in Vake ve Saburtalo bölgelerinde de etkili olduğu bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.