Tiflis’i Vuran Selde Ölü Sayısı 12’ye Yükseldi

Tiflis’i Vuran Selde Ölü Sayısı 12’ye Yükseldi

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te aşırı yağış sonucu meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Doğal afet nedeniyle ülkede yarın 1 günlük yas ilan edildi.Gürcistan’ın başkenti Ti...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te aşırı yağış sonucu meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Doğal afet nedeniyle ülkede yarın 1 günlük yas ilan edildi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gece etkili olan sel nedeniyle en az 12 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca ailenin evsiz kaldığı, kentteki otoyolları ile hayvanat bahçesinin önemli bir kısmının zarar gördüğü kaydedildi. Sel felaketinin ardından vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştığı kentte, hayvanat bahçesinden kaçan bazı hayvanların özel hizmet personeli tarafından öldürüldüğü kaydedildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, 20 kurt, 8 aslan, kaplan, sırtlan ve jaguarın halen kayıp olduğu ya da öldürüldüğü bildirilirken, sadece 3 penguenin kurtarıldığı belirtildi. Hayvanat bahçesinin üst katında tutulan aralarında yılanların, fillerin, geyiklerin ve midillilerin bulunduğu hayvanların hayatta kalmayı başardığı belirtilirken, İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri tarafından yapılan açıklamada 242ünün halen kayıp olduğu doğrulandı.

Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania, sel nedeniyle milyon dolarlık maddi hasarın meydana geldiğini belirtti. Vere Nehri’nin şiddetli yağış sonucu büyük bir alana set çektiği kaydedilerek, normalde oldukça küçük bir nehir olan Vere’nin Tiflis’in Vake ve Saburtalı bölgelerine doğru taştığı belirtildi. Akhaldaba’da yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında kullanılan polis helikopteri sayesinde yollarda mahsur kalan 16 kişinin kurtarıldığı, yaklaşık 36 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi. Sel felaketinin ardından yaraları sarmaya çalışan vatandaşlar, bir yandan sokakları temizlerken, bir yandan da gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Gürcistan Başbakanı Irakli Gharibashvili, Gürcistan’da etkili olan sel nedeniyle yarın 1 günlük yas ilan edildiğini bildirerek, “Ne yazık ki doğal afet nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu oldukça büyük bir trajedi ve yarın15 Haziran’ı 1 günlük yas ilan ediyorum” dedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ise, doğal afet bölgesini ziyaret ederek, felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini iletti. Gürcistan halkına her konuda yardımcı olunacağını belirten Margvelashvili, “ Her şey çözülecek, yollar yeniden yapılacak. Ölü sayısı konusunda oldukça kaygılıyız, çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Bölgede yaşayan Nikoloz Kurashvili sel afeti sırasında evde olmadığını ifade ederek, “Annem evdeydi ve beni arayarak Vere Nehri’nin hırçın bir nehre dönüştüğünü söyledi. Buraya geldim ve annemi kurtarmaya çalıştım. Ancak, onu çatıdan çıkarmak zorunda kaldım. Komşularımız da aynı şekilde kurtuldular, daha sonra acil durum görevlileri geldi ” dedi.

Selden etkilenen Laura Anuasvili de, “Ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilmiyorum. Tüm eşyalarım zarar gördü” ifadelerini kullandı.

Khatuna Zumburizde ise, selin yaklaşık 15 dakika kadar kısa bir sürede bütün bölgede etkili olduğunu belirterek, “15 dakika içinde araçlar sokaklarda yüzmeye başladı. Sel suları kısa bir sürede yakındaki evlerin çatıları kapladı. Bölgemizde 5 kişinin öldüğünü biliyoruz ve şu ana kadar 3 cansız beden bulundu, 2’si halen kayıp. 1 kişi evinin bodrum katında hayatını kaybetti, cansız bedeni bulunamadı ve acil durum görevlileri evine giremedi. Bazı insanlar evlerinin çatılarına saklandı” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.