TİKA Kabil’deki Kız Okulunu Onardı

TİKA Kabil’deki Kız Okulunu Onardı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.TİKA, Afganistan’ı...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.

TİKA, Afganistan’ın Kabil ili Bagrami ilçesi Şeveki köyünde bin 800 kız öğrencinin iki vardiyada ders gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nin 19 dersliğini tadilattan geçirdi. Okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kurdele kesilmesi ile başlayan törende köy muhtarı ve ilçe eğitim müdürü, yaptıkları konuşmalarda TİKA’nın yardımlarının diğer ülke yardımlarından farklı olduğunu vurgulayarak, yapılan yardımdan dolayı şükranlarını ilettiler. Yetkililer, dost ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarının sürdürülmesini talep ettiler.

TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin ise, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının binlerce yıl önceden bu yana süregeldiğini, tarım, sağlık, hayvancılık ve özellikle eğitime yoğunlaşıldığını belirtti.

Tören, okulun gezilmesi ve öğrencilere birer Kur’an-ı Kerim hediye edilmesi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.