Tır Sistemine Giriş Teminatları 3 Bin Dolara Düşürüldü

Tır Sistemine Giriş Teminatları 3 Bin Dolara Düşürüldü

TIR sistemine dahil olmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) sunduğu kabul teminatı 3 bin dolara düşürüldü.GTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB TIR Komitesi Ü...

TIR sistemine dahil olmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) sunduğu kabul teminatı 3 bin dolara düşürüldü.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB TIR Komitesi Üyesi Eyüp Bartık, yeni uygulamayı tüm ekonomi için olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

TIR sistemine dahil olmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müracaat sırasında TOBB’a sunduğu 30 bin Avro veya 75 bin TL tutarındaki kabul teminatı 3 bin dolara indirildi. Sektör için ağır bir yük oluşturan söz konusu teminatın düşürülmesini olumlu karşıladığını belirten Eyüp Bartık, yeni uygulamayla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Son zamanlarda yaşanan ekonomik daralma, taşıma maliyetlerindeki artışlar firmalarımızın uluslararası pazarda rekabet gücünü zayıflatır hale getirmişti. Bu konjonktürün içerisinde firmaların bir de yüksek teminat bedelleri ödemesi sadece lojistik sektörüne değil tüm sektörlere yansıyan bir maliyet oluşturmaktaydı. Dolayısıyla TIR sistemine giriş şartlarının hafifletilmesi tüm ekonomi için olumlu bir gelişmedir.”

Teminatların sektör için ağır bir yük oluşturduğu ve düşürülmesi gerektiğinin GTO 12. Meslek Komite toplantılarında uzun süredir gündeme alındığını dile getiren Bartık, “Konuyu GTO meslek komite toplantılarında sektör temsilcileri ile birlikte değerlendirerek TOBB Tır Komitesine taşıdık. TOBB Yönetim Kurulu’nun bu talebi dikkate alarak teminatları düşürme kararı alması memnuniyet verici” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.