Tiyatro Ekibini Gerçek Sandılar

Tiyatro Ekibini Gerçek Sandılar

Siirt’te tiyatro oyuncusu Reşit Çakır’ın başını çektiği tiyatro grubu, Veysel Karani beldesinde düzenlenen anma ve Anneler Günü etkinliğine, kılıç kuşanıp Arapların 1400 yıl önce giydiği kıyafetlerle...

Siirt’te tiyatro oyuncusu Reşit Çakır’ın başını çektiği tiyatro grubu, Veysel Karani beldesinde düzenlenen anma ve Anneler Günü etkinliğine, kılıç kuşanıp Arapların 1400 yıl önce giydiği kıyafetlerle katılınca belde halkının ilgi odağı oldu.

Tiyatro ekibi, Veysel Karani’nin hayatını canlandıracağı tiyatro gösterimi öncesi o döneme ait kıyafetleri giyerek türbeye gelmesi görenleri şaşırttı. Bazı vatandaşlar, tiyatrocuları Arabistan yarımadasından gelen misafirler olduğunu sanarak, yanlarına yaklaşıp kendileriyle Arapça konuşmak istemesi dikkat çekerken, bazı kişiler ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Baykan İlçe Kaymakamlığı’nın daveti üzerine tiyatro gösterimi için beldeye geldiklerini belirten tiyatrocu Reşit Çakır, "Daha önce de yaptığımız tiyatro gösteriminde hazreti Veysel Karani’nin hayatını canlandırmıştık. Bugün de yapacağımız tiyatro gösterimi öncesi kostüm giyerek avluya geldik. Bizi görenler Arabistan’dan geldiğimizi sanarak önce Arapça konuşmak istedi, Siirtli olduğumuzu söylediğimizde ise gülerek hatıra fotoğrafı çektirdi. İlgiden memnunuz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.