Tküugd Başkanı Yavuzaslan: "Irak 3’e Bölünüyor"

Tküugd Başkanı Yavuzaslan: "Irak 3’e Bölünüyor"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler (TKÜUGD) Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, ABD’nin Irak’a silah satışı ile ilgili aldığı kararın ülkeyi 3’e bölünmeye götüreceğini söyledi.Türkçe...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler (TKÜUGD) Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, ABD’nin Irak’a silah satışı ile ilgili aldığı kararın ülkeyi 3’e bölünmeye götüreceğini söyledi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin, Irak’ta Sünnilere ve Kürtlere 2016 yılında doğrudan silah yardımı öngören tasarısı ile Irak’ın fiili olarak 3’e bölüneceğini söyledi.

Irak’ta merkezi yönetimin giderek zayıflık göstermesi nedeniyle ABD’nin Irak’taki tutumunu değiştirdiğini ifade eden Yavuzaslan, "ABD ‘de Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin 2016 mali yılı için Ulusal Savunma Yetki Tasarısı’nın ’DAEŞ ile mücadele için yardım sağlanması yetkisinde değişiklik’ adı altında, DAEŞ adlı örgütle mücadelede Irak için öngörülen 715 milyon dolarlık fonun en az yüzde 25’inin Kürt peşmergeleri, Sünni yerel güvenlik güçleri ile Irak Sünni ulusal muhafızlarına doğrudan askeri yardımlar için kullanılması planlanıyor. Irak’ta başta Şiiler ve bazı Sünni çevreler yasa tasarısına tepki gösteriyor. Sünni ve Kürtlere doğrudan silah yardımı ülkeyi bölme ihtimalini ortaya çıkaracak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.