Tokat’ta “Yolları Açın Biz Geliyoruz” Projesi

Tokat’ta “Yolları Açın Biz Geliyoruz” Projesi

Tokat’ta engelli bireylerin istedikleri yere ulaşımının sağlanması için "Yolları Açın Biz Geliyoruz" projesi kapsamında alınan iki araç törenle hizmete sunuldu.Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazı...

Tokat’ta engelli bireylerin istedikleri yere ulaşımının sağlanması için "Yolları Açın Biz Geliyoruz" projesi kapsamında alınan iki araç törenle hizmete sunuldu.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan “2013 yılı Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” çerçevesinde finanse edilen, toplam bütçesi 205 bin 306 TL olan “Yolları Açın Biz Geliyoruz” projesi OKA tarafından desteklenerek hayata geçirildi. Proje kapsamında iki adet minibüs alınarak engellilerin kullanımına yönelik olarak lift sistemi ve görsel işitsel araçlarla tasarlandı. Proje kapsamında engelli bireylerin sağlık, eğitim ve spor hizmetlerinden yararlanmalarında fırsat eşitliği sağlanarak ihtiyaçları doğrultusunda gitmek istedikleri yerlere taşınacak. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Süphi Küsbeci, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı okunan duaların ardından kurdeleyi keserek araçları hizmete sundu. Bir engelli öğrenci engelli rampasını kullanarak araca rahatlıkla bindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.