TOKİ'den düşük gelirli vatandaşlara müjde

TOKİ'den düşük gelirli vatandaşlara müjde

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Kayaşehir'de alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik bin 500 sosyal konutu satışa çıkardı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, özellikle dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını hedeflediklerini belirterek, "Vatandaşlarımız 108 bin TL ile en yüksek 398 bin TL arasında istedikleri eve başvuruda bulunabilecekler. 539 liradan başlayan, konut tercihine göre 180 aya kadar yükselebilen vaade kira öder gibi ev sahibi olacaklar" dedi.Kayaşehir’de 18. Bölge 1. Ve 2. Etap ile 19. Bölge Toplu Konut Uygulamaları kapsamında inşa edilen bin 500 adet alt gelir grubu ve sosyal konutun tanıtımı TOKİ Başkanı Ergün Turan tarafından yapıldı.Kayaşehir'de düzenlenen toplantıda konut projeleri ile ilgili bilgi veren Turan, "Bugün ülkemizin, İstanbullumuzun geleceği üzerine çok boyutlu planları değerlendiriyoruz. Geleceğin şehirlerinin nasıl olması gerektiğine dair projeksiyonlar geliştiriyoruz. Bunu yaparken kültürden sanata, eğitimden yerleşmeye, sosyal yaşamın gerektirdiği farklı boyutları düşünüyoruz. Toplumumuzun öncelikli gereçlerinden biri olan barınma ihtiyacı da kuşkusuz tüm şehirlerimiz için hayati önem taşıyor. Bu arayışlarda konut üretiminde devletimizin yatırımcı, girişimci ve üreticiliğiyle milletimizin bizden beklediğini yapmak, halkımızın beklentilerini hayata geçirebilmek hedefiyle önemli bir strateji üretiyoruz. TOKİ olarak kendimiz yenileyerek idaremizi güçlendirdik. Milletimize iyilik üreten bir kurum olarak vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çaba ve çalışma içerisindeyiz. Bugün TOKİ ülkemizin her yerinde, hemen her ilinde yüzlerce şantiyesinde konut üretimin yanı sıra üniversite, ticaret merkezi, hastane kısaca insanlarımızın sosyal yaşamında ihtiyaç duyduğu her birimin inşaatını yürütüyoruz. Ve sosyal devlet yaklaşımıyla toplumsal açıdan çok önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor" dedi.

Önlerinde çok büyük hedefleri olduğunu belirten Ergün Turan, "Şehirlerimizi 2023 ve geleceğe taşımak istediğimizi beyan ettik. Sosyal konut üretim süreçlerimizi bu hedef doğrultusunda ele alıyoruz. Yerel mimariden yatay mimariye, mahalle konseptleri disiplinini barındıran öncü kentsel dönüşüm alanlarına mutlak kalite prensibiyle geniş bir yelpaze üzerinde çalışıyoruz. Bu temel parametreleri TOKİ’nin yol haritası olarak belirledik. Projelerimizi bu esaslar üzerine bina ederken Kayaşehir gibi yeni yaşam niteliği itibariyle adeta şehirleşen proje aşamalarımız da aşama aşama milletimizin hizmetine sunuyoruz." şeklinde konuştu.

KAYAŞEHİR’DE BİN 500 YENİ KONUT KURA YÖNTEMİYLE SATIŞA ÇIKARTILIYOR

Ergün, Kayaşehir’in, İstanbul’da son 10 yıl içerisinde oluşan yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Burası aynı zamanda TOKİ’nin İstanbul’daki en geniş üretim bölgesidir. Şu ana kadar Kayaşehir’de yaklaşık 20 bin konut satışı gerçekleştirmiş durumdayız. İstanbul’da bu bölgemizde bugün yeni bir aşamaya geldik. Bin 500 sosyal konutun yapımı önemli bir seviyeye ulaştı. Satış için gerekli koşullar oluştu. Bu nedenle İstanbullulara bu müjdeyi verme ve satışı başlatma kararı aldık. Bugün Kayaşehir’de yapımı süren bin 500 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkartıyoruz. Dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlarımıza dönük projelendirdiğimiz konut alanında 18, 19 ve 23.bölgelerde yer alan 4 etabın satışını gerçekleştiriyoruz. Bu konutlarımızın bin 100 adeti orta gelir grubuna, 400 konut ise alt gelir grubuna vatandaşlarımıza satılacaktır" ifadelerini kullandı.

"KONUTLAR EN DÜŞÜK 108 BİN İLE EN YÜKSEK 398 BİN TL ARASINDA SATIŞA SUNULACAK"

Konutların satışları hakkında bilgiler veren Turan, şunları söyledi:

"Söz konusu bin 500 konutun başvuru işlemleri 23 Mart itibariyle gerçekleştiriyoruz. Konutlarımız 1+1’den 4+1’e farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendi. Dolaysıyla vatandaşımız en düşük 108 bin TL ile en yüksek 398 bin TL arasında bir skalada imkanları ölçüsünde istedikleri bir segmente dönük başvuruda bulunabilecekler. 539 liradan başlayan, konut tercihine göre 180 aya kadar yükselebilen vaade imkanıyla satışa çıkardığımız konutlarımız da özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını istiyoruz. Burada önem verdiğimiz bir noktanın altını özellikle çizmek istiyorum. Ülkemizin dört bir yanında 3 bine aşkın şantiye ile yürütülen çalışmalarla 650 bine aşkın konut ürettik. 3 milyona aşkın vatandaşımız TOKİ çatısı altında yuva sahibi yaptık. Bu rakamlar dar gelirli vatandaşımıza devletimizin, idaremizin sağladığı desteği, verdiği önemi ortaya koyar niteliktedir. Bundan sonra TOKİ olarak amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşımızı ev sahibi yapmaktır. Bu bizim için temel koşuldur. Bu nedenle her iki gelir grubuna dönük başvuru kabul koşullarımızın başında, başvuru sahibinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayri menkulün bulunmaması şartı yer alıyor. Ayrıca başvuru sahibinin İstanbul’da en az iki yıldır ikamet ediyor olması yada il nüfusuna kayıtlı olması ve daha önceden TOKİ’den konut satın almamış olması koşullarını arıyoruz. Alt gelir konut satışında ise bu koşullara ek olarak hane halkı net gelirinin 3 bin 700 TL’den az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor".Vatandaşların başvurularla ilgili tüm ayrıntılara internet sitesi üzerinden ulaşabileceklerini ifade eden Ergün, "23 Mart’ta başlayacak konut başvuruları 30 Nisan 2015’e kadar İstanbul’da tüm Halk Bankası şubelerine yapılabilecek. Konut kuraları ise 6-7 Mayıs 2015 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.