Topraksız seradan Rusya'ya domates ihracatı

Topraksız seradan Rusya'ya domates ihracatı

Aydın'ın Germencik ilçesinde topraksız serada üretilen domateslerin Rusya'ya ihracatı başladı.

Turanlar Mahallesi'nde 2016 yılında 44 bin metrekarelik alanda topraksız sera kuran Azerbaycanlı işadamı Erdem Yunus Arifoğlu, açıklamada geçen yıl Rusya'nın Türkiye'den sadece 4 firmadan domates ithal ettiğini anımsatarak kendi firmasının bunların arasında olmadığını belirtti. 

Bu yıl için Rusya'dan gelen bir ekibin serasını incelediğini aktaran Arifoğlu, "Bu ekip Türkiye çapında tüm seraları gezdi. Ziyaret etti. İçinden 5 firma daha seçti. Biz bu beş firmadan bir tanesiyiz. Çok şükür kendi ihracatımızı başlattık. Mal çıktıkça ihraç ediyoruz. Bir problem yok. Bizim de taahhüdümüz  bin tondu. Bu bin tonumuzu inşallah Haziranın sonuna kadar rahatlıkla yerine getireceğiz." dedi.

- Hedef Rusya pazarı

Serasının yıllık 2 bin 800 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek " Önümüzdeki sezonda burada üretilen tüm ürünleri Rusya'ya göndereceğiz. Zaten bu serayı Rusya’ya ihracat için kurmuştum. Hedefim Rusya pazarı olacak. Rusya’yla çalışmak benim için daha elverişli." diye konuştu.

Arifoğlu, "Gelecek seneye hedefimiz üç milyon dolar olacak. Çünkü tonaj kısıtlaması ortadan kalktı gibi gözüküyor. Ebetteki gönlüm ister ki bütün seralar ihracatlarını serbest yapabilsinler." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.